
1. Πηγή πρωτεινών: Σύμφωνα με τον Αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και γεωργίας, η Κινόα μπορεί να παρέχει περισσότερο από το 180% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης 10 βασικών αμινοξέων για τη διατροφή των ενηλίκων. 2. Πηγή υδατανθράκων και ινών: Η Κινόα είναι πολύ πλούσια σε διαιτητικές ίνες, που είναι απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος, συμβάλουν στο αίσθημα του κορεσμού, μειώνουν την απορρόφηση της χοληστερόλης και εμποδίζουν τη γαστρεντερική λοίμωξη ή φλεγμονή. Χρησιμεύουν, ακόμα, ως πρεβιοτικά. 3. Πηγή λιπιδίων: Τα λιπαρά οξέα (PUFA) της Κινόα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία και εμποδίζουν την ανάπτυξη φλεγμονών στο σώμα. […]
Πηγη: Ιατρικα Νεα