100 μηνιαίες δόσεις για όλους τους οφειλέτες

Σε 100 δόσεις ανά μήνα θα πληρωθούν όλα τα χρέη του 2014, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών που εξέδωσε ανακοίνωση για τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.Εκτός της νέας ρύθμισης θα μείνουν όσα χρέη βγήκαν ληξιπρόθεσμα μέσα στο 2015

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διευκρινίζεται πως τα σημειώματα που εστάλησαν από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), προέρχονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα, το οποίο στέλνει κάθε μήνα σημειώματα με πανομοιότυπο περιεχόμενο καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης των 100 δόσεων και για την αποστολή των οποίων δεν χρειάζεται και δεν δόθηκε οποιαδήποτε εντολή.

Το υπουργείο οικονομικών ξεκαθαρίζει πως η σχεδιαζόμενη ρύθμιση που προωθείται θα περιλαμβάνει χρέη προς το Δημόσιο που έχουν λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Η νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπει την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις για όλους τους οφειλέτες.

Σύμφωνα, με τα όσα έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στην ισχύουσα ρύθμιση των 100 δόσεων θα επέλθουν τροποποιήσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι «δυσκαμψίες». Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές θα είναι η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση και όσων φορολογουμένων έχουν χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και η καθολική εφαρμογή των 100 δόσεων για όλους τους οφειλέτες. Επίσης αναμένεται να καταργηθεί και το διαρκές αυτόφωρο για όσους χρωστούν στο Δημόσιο.

About kymaeditor

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας που θα ισχύσει για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *