15000 μετανάστες στη Μυτιλήνη θα βρουν Τσίπρας και Σούλτς.

Χιλιάδες μεταναστών είναι αποκλεισμένοι στη Μυτιλήνη εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ που κρατά δεμένα τα πλοία .

Πάνω από 15.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του νησιού, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Η ΠΝΟ συνεδριάζει το μεσημέρι για να καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεών της, ενώ θα ξανασυζητηθεί και η εξαίρεση πλοίων για τη μεταφορά προσφύγων.

Στη Λέσβο αναμένεται να φτάσουν εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Φυσικά θα έρθουν αντιμέτωποι με θέαμα που μάλλον δεν αρμόζει στην εικόνα της Ευρώπης.

Αρκετοί από τους  πρόσφυγες που διαθέτουν χρήματα διαμένουν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια της ευρύτερης περιοχής της Μυτιλήνης και οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων χιλιάδες γυναίκες και παιδιά μένουν στους δρόμους, σε δημόσιους χώρους και πάρκα και σε σκηνές στο χώρο του λιμανιού της πόλης.

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ενώ αντιλαμβάνεται το δίκαιο των αιτημάτων των ναυτεργατών, εν τούτοις δεν μπορεί να είναι όμηροι των αιτημάτων τους ούτε οι χιλιάδες των μεταναστών, ούτε οι τοπικές κοινωνίες που δοκιμάζονται.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να εξετάσει τη λύση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά βεβαίως πρέπει και η Ναυτική κοινότητα να διεκδικήσει τα δικαιώματα της και οφείλει να έχει τρόπο να διαμαρτυρηθεί. Εκτός αν η Κυβέρνηση προτίθεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ναυτικών. Άλλωστε από την απεργία δεν πλήττεται μόνο η διακίνηση των μεταναστών αλλά και όλων των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας.

About kymaeditor

Check Also

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *