21 νεκροί στην Αθήνα σε τροχαία ατυχήματα τον Αύγουστο

 Είκοσι ένα άτομα έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο σε τροχαία ατυχήματα,  σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Ειδικότερα , έλαβαν χώρα 411 τροχαία ατυχήματα με 538 παθόντες, και ειδικότερα 21 θανατηφόρα, 17 σοβαρά με 21 σοβαρά τραυματίες, 373 ελαφρά με 496 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας, η παραβίαση σηματοδοτών και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

26.224 παραβάσεις

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 26.224 παραβάσεις από τις οποίες 468 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 745 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 81 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.596 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 429 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 843 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 486 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 1.360 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

 

About kymaeditor

Check Also

Τροποποιήσεις στη γραμμή 1 του μετρό και στη γραμμή 7 του τραμ

H ΣΤΑΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό  πως με εντολή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, λόγω διεξαγωγής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *