2500 μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά.

Στους 2.500 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στους πέντε επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Από το πρωί, εθελοντές γιατροί μέσω του πολυϊατρείου αλλά και αυτοκινούμενων κινητών μονάδων από τους «γιατρούς του κόσμου» και του «Χαμόγελου του Παιδιού» παρέχουν ιατρική φροντίδα σε άτομα έχουν ανάγκη.

Καθημερινά περισσότερα από εξήντα άτομα στην πλειοψηφία τους παιδιά λόγω και των ιώσεων της εποχής ζητούν εξέταση από γιατρό.

Επίσης εθελοντικές οργανώσεις σε καθημερινή βάση προσφέρουν τροφή.

Αύριο στο λιμάνι του Πειραιά στους χώρους όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες θα βρίσκεται κινητή οδοντιατρική μονάδα, στελεχωμένη από γιατρούς του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Το υπ. Ναυτιλίας χαρακτηρίζει την κατάσταση μεταβατική παρά το γεγονός ότι σε πέντε επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες . Στόχος είναι το λιμάνι του Πειραιά να είναι σταθμός διέλευσης και όχι μόνιμη δομή φιλοξενίας για τους μετανάστες και πρόσφυγες.Τόνισαν επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν εμποδίζεται καμία λειτουργία του λιμανιού από την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων, ενώ εξετάζεται στο άμεσο μέλλον αφού υπάρξουν καλύτερα δομές υποδοχής και εναλλακτική μετάβαση των μεταναστών και των προσφύγων με ναυλωμένα πλοία στο λιμάνι του Βόλου και τη Θεσσαλονίκης.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Σύλληψη του πλοιάρχου του Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ “CHAMPION JET 3”

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, το επιβατηγό – οχηματαγωγό – ταχύπλοο (Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *