30.000 ευρώ πρόστιμο για το δολοφόνο της Μάγκυ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιβάλλεται ένα υψηλό πρόστιμο σε ένα θρασύδειλο δίποδο που δολοφόνησε ένα άκακο ζώο. Η κτηνωδία στα Νέα Στύρα Ευβοίας έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω της δημοσιοποίησής της και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ακόμη και εκτός συνόρων. Στις 17 Ιουλίου ο ιδιοκτήτης ταβέρνας σκότωσε ένα αδέσποτο κουτάβι, τη Μάγκυ, χτυπώντας το με μία βαριά ξύλινη καρέκλα στο κεφάλι, ενώ πρώτα το δελέασε με ένα μεζέ.

Την Παρασκευή η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επικύρωσε χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στον δράστη.

Το πρόστιμο αυτό είναι μια καλή αρχή. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αξίζει τόσο η ζωή ενός πλάσματος, μιας ψυχής που το μόνο που ζητά είναι αγάπη. Κι ας αναρωτηθούμε όλοι μας πόσο διεστραμμένο είναι να κάνει κάποιος επίδειξη ισχύς σε ένα ον, οποιοδήποτε ον, πιο αδύναμο από τον ίδιο. Αν μπορεί να βλάψει ένα ζώο, μπορεί να βλάψει κι έναν άνθρωπο.

 

Σ.Σ.

About kymaeditor

Check Also

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο λιμάνι Κερατσινίου

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα πρωινές ώρες σήμερα, στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο Ικόνιο Κερατσινίου, μεταξύ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *