311 δισ. ευρώ οι οφειλές της Γερμανίας για πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο

Τα 311 δισ. ευρώ φθάνουν συνολικά οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η Γερμανία οφείλει στη χώρα μας 300 δισ. ευρώ για τις πολεμικές αποζημιώσεις, ενώ στα 11 δισ. ευρώ ανέρχονται τα οφειλόμενα από το κατοχικό δάνειο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το σχετικό απόρρητο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την οποία είχε συστήσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παραδόθηκε στις αρχές Ιανουαρίου στο υπουργείο Οικονομικών και κατόπιν διαβιβάστηκε στον τότε υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με τη σειρά του ο κ. Βενιζέλος το διαβίβασε στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απ’ όπου αναμένεται πλέον η γνωμοδότηση της Ολομέλειας.

«Στις 19 Ιανουαρίου ο κ. υπουργός των Οικονομικών μού διαβίβασε το απόρρητο πόρισμα της ομάδας εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την αποτίμηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.

Λίγες ημέρες μετά, όπως γράφει η εφημερίδα, ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι το ποσό που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα είναι «κολοσσιαίο».

«Τα ποσά τα οποία καταγράφει το Γενικό Λογιστήριο είναι κολοσσιαία. Όχι για το δάνειο. Για το δάνειο είναι μικρά, για τις αποζημιώσεις είναι πολύ μεγάλα», είπε χαρακτηριστικά.

About kymaeditor

Check Also

Εγκαινιάστηκε στη Ν. Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής από την ΠτΔ παρουσία του πρωθυπουργού

Τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *