Εκδήλωση για την υποψηφιότητα του Πειραιά για Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Πειραιά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσίασε σήμερα ο Δήμος σε εκδήλωση που πραγματoποιήθηκε το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο κ. Π.Κόκκαλης – όπως και ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του – εξέφρασε αισιοδοξία ότι ο Πειραιάς μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση κατά την αξιολόγηση του φακέλου την ερχόμενη Πέμπτη έχοντας ως «οδηγό» την επιτυχημένη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων πέρυσι για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας.

Όπως τονίστηκε, η πόλη διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν και να οδηγήσουν στο να κερδίσει τον διαγωνισμό και να κάνουν δράσεις που θα αλλάξουν τον Πειραιά. Επιπλέον θα γίνουν συνέργειες με το Ίδρυμα Νιάρχος που κατασκευάζει το Κέντρο Πολιτισμού στον Πειραιά, θα αξιοποιηθεί το άδειο σήμερα κτίριο της βίλας Ζαχαρίου στο Μικρολίμανο ενώ θα υπάρξει συνεργασία και με το σύλλογο του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της σύνδεσης λιμάνι – ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο κ. Κόκκαλης, στόχος είναι τα παιδιά που φοιτούν σήμερα στα Λύκεια της πόλης εφόσον ο Πειραιάς κερδίσει τον διαγωνισμό να μετατραπούν σε δημιουργικούς πολίτες συμμετέχοντας ενεργά στις εκδηλώσεις και να μην μπουν στις μεγάλες λίστες των ανέργων νεαρής ηλικίας.

Έμφαση κατά την παρουσίαση δόθηκε σε σημεία και δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν ξεχωριστή την υποψηφιότητα με επίκεντρο το λιμάνι από το οποίο διακινούνται εκατομμύρια επιβάτες και εξυπηρετεί χιλιάδες πλοία ενώ τελευταία μέσω αυτού μετακινούνται εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Στο σημείο αυτό ο κ. Κόκκαλης ευχήθηκε το 2021 να έχει αλλάξει η εικόνα αυτή σχετικά με τους πρόσφυγες. Επιπροσθέτως θα αναδειχθούν σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και η ιστορία της ρεμπέτικης μουσικής.

Επίσης σε σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αναφέρεται ότι «στόχος του Πειραιά είναι να συνθέσει το διαφορετικό. Στόχος του Πειραιά είναι να γεφυρώσει τις ραγδαίες εξελίξεις που μετασχηματίζουν την Ευρώπη και ζητούν αποφάσεις. Ένα λιμάνι που συνδέει τον κόσμο, λιμάνι της Μεσογείου, λιμάνι μέσα από το οποίο η Ευρώπη αφουγκράζεται την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική. Μια πόλη που ποντίζεται στη θάλασσα και με βασικούς άξονες τους ενεργούς πολίτες, γονιμοποιεί και ευαισθητοποιεί με συνεργασίες, συνέργειες και αλληλεγγύη όλους».

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Σύλληψη του πλοιάρχου του Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ “CHAMPION JET 3”

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, το επιβατηγό – οχηματαγωγό – ταχύπλοο (Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *