Με μεγάλη επιτυχία και σύμμαχο τον καιρό ολοκληρώθηκε το 4ο Olympic Yacht Show που πραγματοποιήθηκε 10-13 Οκτωβρίου στην Olympic Marine, στο Λαύριο.
- Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες
- Παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές πρεμιέρες
- 130 σκάφη μέσα στο νερό
- Παρουσία της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής
Περισσότεροι από 20.000 λάτρεις του είδους είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν στο πλωτό τμήμα περισσότερα από 130 σκάφη απ’ όλες τις κατηγορίες motor και sailing yachts, catamarans και dayboats, performance boats, ribs, καθώς και να ξεναγηθούν από τους ειδικούς. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι Olympic Yacht Show θέτει σε πρώτη γραμμή τα ελληνικά ναυπηγεία, τα οποία και αποτελούν πόλο έλξης για όλη την Ευρώπη. Η πλειοψηφία της αγοράς και των premium μοντέλων έδωσε ισχυρό παρών στη μεγαλύτερη εκδήλωση για το Σκάφος και τη θαλάσσια αναψυχή.
Φέτος, η επισκεψιμότητα από τις ξένες χώρες κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας ένα σημαντικό asset για την ελληνική επιχειρηματική σκηνή του yachting. Επιπλέον, οι ξένοι οίκοι και τα ναυπηγεία έχουν θέσει ως σημείο συνάντησης την ελληνική εκδήλωση.
Όπως δήλωσε ο εμπνευστής και επικεφαλής του Olympic Yacht Show, Γεράσιμος Γερολυμάτος: «Το Olympic Yacht Show έχει καταστεί το βασικό εργαλείο της αγοράς. Μια γόνιμη πλατφόρμα επικοινωνίας. Ένα διεθνές ραντεβού με διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση. Φέτος επέστρεψε μεγαλύτερο και πλουσιότερο με πολλές πρεμιέρες, σε Ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση, η δυναμική της έκθεσης δεν προβάλει μόνο τον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά προσδίδει προστιθέμενη αξία στη χώρα μας».
Στο φετινό Show συμμετείχαν περισσότεροι από 90 εκθέτες, εκπροσωπώντας πάνω από 400 brands, ενώ οι εταιρείες από το εξωτερικό που ήρθαν για πρώτη φορά στην έκθεση εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την επιτυχημένη διοργάνωση, κλείνοντας ήδη θέση για το 5ο Olympic Yacht Show.
Η μεγαλύτερη πλωτή έκθεση σκαφών αναψυχής της Ελλάδας άνοιξε τις πύλες της την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας. Από το βήμα των εγκαινίων απηύθυναν χαιρετισμό ο κος Γεράσιμος Γερολυμάτος, Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Olympic Yacht Show, ο κος Προκοπίου, ιδιοκτήτης της Olympic Marine, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Χρήστος Σταϊκούρας.
Πηγή:ondeck