Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος απαντά στις δηλώσεις της Δ. Μιχαηλίδου για τη δολοφονία του 7χρονου στην Κυψέλη

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) σε απάντηση της κριτικής που άσκησε η υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σχετικά με δολοφονία του 7χρονου στην Κυψέλη, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν υπήρξε καμία ολιγωρία ή παράλειψη στην υπόθεση αυτή και δεν είχε περιέλθει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές οποιαδήποτε πληροφορία, αναφορά ή καταγγελία σχετικά με το θέμα.

Ειδικότερα, η ΕΕΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «με αφορμή δημόσιες δηλώσεις και επικρίσεις της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων περί δήθεν ολιγωρίας, παραλείψεων και ευθυνών του εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών για την υπόθεση δολοφονίας του επτάχρονου, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε, αφού, όπως ανακοίνωσε και η διευθύνουσα την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, δεν είχε περιέλθει σ’ αυτόν οποιαδήποτε πληροφορία, αναφορά ή καταγγελία, από οποιαδήποτε αρχή, φορέα ή ιδιώτη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπενθυμίζει ότι, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο εισαγγελέας Ανηλίκων ενήργησε έγκαιρα και αποτελεσματικά όταν περιήλθε σ΄ αυτόν καταγγελία για κακοποίηση άλλου ανηλίκου, μέλους της ίδιας οικογένειας, προβαίνοντας άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αφαίρεση της επιμέλειας και την απομάκρυνση αυτού από το περιβάλλον που ζούσε.

Ακόμη, η Ένωση αναφέρει ότι δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας σε βάρος δικαστικών λειτουργών, πρέπει να ανταποκρίνονται τουλάχιστον σε πραγματικά γεγονότα, να μην αποτελούν άσκηση ανεύθυνης κριτικής σε ενέργειές τους, και να μην αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων.

Πηγή:ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των ανώτατων δικαστών και εισαγγελέων για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των ανώτατων εισαγγελέων και αρεοπαγιτών για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου. Πρώτοι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *