Επίσκεψη στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και συνομίλησε με τη διοίκηση, τα στελέχη και τους εργαζομένους του ΝΑΤ.
Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε κατευθύνσεις για την διατήρηση των υψηλών ρυθμών εκκαθάρισης συνταξιοδοτικών υποθέσεων και εφάπαξ αλλά και για την ταχύτερη μετεξέλιξη του ΝΑΤ σε ένα σύγχρονο φορέα, που θα συμβάλει στη στήριξη και ενίσχυση της ναυτικής απασχόλησης στην Ελλάδα.
Ο Υπουργός Εργασίας αναγνώρισε τα τεράστια βήματα προόδου που έχουν γίνει τα τελευταία δυόμιση χρόνια στο ΝΑΤ προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, με το μοντέλο που εφάρμοσε η διοίκηση του ΝΑΤ, το οποίο οδήγησε στο μηδενισμό των χιλιάδων εκκρεμοτήτων στις απονομές κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ ναυτικών.
Πειραϊκό Κύμα Τρέχουσες ειδήσεις και νεα Πειραιά