Για ποιους λόγους η παράταξή “Αλλάζουμε τον Πειραιά” που εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση στο δήμο Πειραιά, καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2025;
“Η παράταξή μας καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2025, που εγκρίθηκαν μόνο από την πλειοψηφία.
Η ψήφος μας καθορίστηκε από το γεγονός ότι και τα δύο στερούνται προσανατολισμού και προοπτικής για να αντιμετωπιστεί ο βασικός πυρήνας των προβλημάτων του Πειραιά και να αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο της πόλης προς όφελος των κατοίκων.
Ο προϋπολογισμός φαίνεται να τηρεί την τυπικότητα η να καλύπτει τον νομιμότητα απέναντι στους ελεγκτικούς μηχανισμούς , επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση και αναγνωση του σε όλα τα βασικά του στοιχεία, αποτελεί αποκλειστικό δημιουργημα των εργαζομένων και τους ευχαριστούμε για αυτο.
Από την άλλη δεν έχει κανένα κοινωνικό αποτυπωμα στο 95% είναι μια επανάληψη των προηγούμενων χρόνων.
Η διοίκηση απέφυγε κάθε έννοια διαβούλευσης,αγνοεί την γνώμη των φορέων της πόλης των παρατάξεων ακόμα και των διαμερισμάτικων συμβουλιων.
Και τα δύο αποτελούν επανάληψη των τελευταίων πολλών χρόνων και αποτυπώνουν τη χαμηλή απορρόφηση κονδυλίων για έργα με εξασφαλισμένες πηγές χρηματοδότησης
Κυρίως, όμως, δεν αποτελούν μέρος ενός συνεκτικού σχεδίου για την πόλη. Δεν αντιμετωπίζονται τα οξυμένα προβλήματα της: η πυκνή δόμηση, η έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η έλλειψη υποδομών στην εκπαίδευση. Δεν αξιοποιείται η πολιτιστική κληρονομιά! Δεν βοηθάνε στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής! ουσιαστικά κινείται με ότι δρομολογεί το Real estate…” αναφ’ερει η δήλωση του επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργου Γαβρίλη,
Πειραϊκό Κύμα Τρέχουσες ειδήσεις και νεα Πειραιά