Παραλαβή νέου υπερσύγχρονου Πλωτού Ασθενοφόρου στους Φούρνους

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ακριτικό νησί των Φούρνων, ο Αγιασμός του νέου υπερσύγχρονου Περιπολικού Σκάφους – Πλωτού Ασθενοφόρου των Φούρνων, ενός  από τα 11 συνολικά της σειράς των νέων κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό πλωτών σκαφών. Το συγκεκριμένο Σκάφος  εντάχθηκε στον στόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ.), προκειμένου να καλύψει τις σημαντικές ανάγκες των νησιών της γεωγραφικής περιοχής των Φούρνων και της Θύμαινας, και να διασφαλίσει την άμεση και έγκαιρη διακομιδή ασθενών σε αρτιότερες και πληρέστερες Νοσοκομειακές μονάδες.

Όπως σημείωσε ο κ. Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας: «Δεν είναι φυσικά  το μόνο σκάφος αυτό, καθώς εξελίσσεται πρόγραμμα για 11 νέα  Πλωτά Ασθενοφόρα, συνολικού ύψους 6.5 εκ. ευρώ, που συγχρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, τα οποία θα βρεθούν σε ακριτικά νησιά, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες. Ανάλογα σκάφη έχουν ήδη παραδοθεί, ή έχει προγραμματισθεί η άμεση ένταξή τους σε κομβικές Λιμενικές Αρχές, όπως: της Θάσου, των Ψαρών, του Αγίου Ευστρατίου, της Κέας, των Λειψών, της Κάσου, της Βόρειας Εύβοιας, της Ζακύνθου, της Χώρας Σφακίων και της Χρυσής Ιεράπετρας.».

Όπως ανέφερε ο κ. Γκίκας: «Είναι μία πολύ σημαντική μέρα για τους Φούρνους, τη Σάμο, αλλά και όλους εμάς. Παραδίδουμε και εγκαινιάζουμε το νέο πλωτό ασθενοφόρο, ένα υπερσύγχρονο σκάφος με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό, που θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των νησιωτών μας, σε αυτή την ακριτική γωνιά, στα Ανατολικά σύνορα της Πατρίδας μας. Η θωράκιση της νησιωτικής Ελλάδας και η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των  νησιωτών σε βασικά αγαθά όπως η υγεία, αποτελεί δέσμευση της Πολιτείας και σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.»

Στο πλαίσιο της εκεί παρουσίας του, ο Υφυπουργός  επισκέφτηκε και τη νήσο Θύμαινα, όπου συνομίλησε με τους λιγοστούς κατοίκους και με τον Αγροτικό Ιατρό.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός: «Τους τελευταίους μήνες έχουν εγκριθεί από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής 100.000 ευρώ περίπου για έργα και μελέτες για την Θύμαινα, ενώ συνολικά τα τελευταία χρόνια για τον Δήμο Φούρνων Κορσεών 940.000 ευρώ.».

About kymaeditor

Check Also

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *