Δημοτικό Θέατρο Πειραιά : έρχεται η μουσική παράσταση μυστηρίου «Έγκλημα στο Τέταρτο Κουπλέ»

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τη site specific μουσική παράσταση μυστηρίου «Έγκλημα στο Τέταρτο Κουπλέ», σε κείμενο και σκηνοθεσία  του Σωτήρη Καραμεσίνη, στο Φουγιέ από 29 Ιανουαρίου.

Ο σκηνοθέτης-συγγραφέας Σωτήρης Καραμεσίνης επανέρχεται με μια νέα ευρηματική σύλληψη ειδικά δημιουργημένη για το εντυπωσιακό Ballroom- φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

H παράσταση παντρεύει το αγαπημένο είδος του juke box μουσικού θεάματος με την σκοτεινή gothic αισθητική και την παιχνιδιάρικη αφήγηση μιας αλληγορικής ιστορίας, δημιουργώντας έτσι μια ροκ παράσταση γεμάτη ρυθμό, μελωδίες, χιούμορ και μυστήριο.

Το «Έγκλημα στο Τέταρτο Κουπλέ» μας εισάγει σε μια ιδιαίτερη και γοητευτική μίξη της ρομαντικής-παραμυθένιας ατμόσφαιρας των ταινιών του Tim Burton, της θεατρικότητας του κόσμου του Πιραντέλλο, του μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι και του ανατρεπτικού χιούμορ της μαύρης κωμωδίας. Όλα αυτά καθώς θα εκτυλίσσεται μια χορταστική μουσική εμπειρία με μια επιλογή από θρυλικά και αγαπημένα rock–pop τραγούδια τα οποία θα διασκευαστούν και θα εκτελούνται ζωντανά από τους ερμηνευτές της παράστασης.

Τέσσερις εκκεντρικοί ηθοποιοί–τραγουδιστές–μουσικοί υποδέχονται το κοινό στην πολυτελή τους σάλα, όπου ένα φαινομενικά αθώο μουσικό σουαρέ μετατρέπεται σε ένα απρόβλεπτο παιχνίδι ρόλων και εξιχνίασης ενός εγκλήματος. Οι ευρηματικοί αυτοσχεδιασμοί με διαφορετικούς καλεσμένους–έκπληξη σε κάθε βραδιά, απογειώνουν την παράσταση, για να φτάσει στη κορύφωση της και τη απροσδόκητη λύση του μυστηρίου το οποίο αποκαλύπτεταιμόνο στο φινάλε.

Έρωτες γεννιούνται, σχέσεις δοκιμάζονται, μουσικές, γέλιο και συγκίνηση εναλλάσσονται σε μια βραδιά όπου το μόνο βέβαιο είναι ένα: κανείς δεν θα φύγει χωρίς να συμμετάσχει στο «έγκλημα».

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία & κείμενο: Σωτήρης Καραμεσίνης

 Ερμηνεύουν (αλφαβητικά)

Φώτης Λάμαρης, Εύα Κοτανίδη, Δημήτρης Παπαδάτος, Παναγιώτης Πετράκης

Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 29 Ιανουαρίου έως 5 Απριλίου.

Ώρες έναρξης παραστάσεων: Πέμπτη,Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, και Κυριακές στις 19:00

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

 

About kymaeditor

Check Also

Δέκα νέα στοιχεία και μια Καλή Πρακτική στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Με την εγγραφή 10 νέων στοιχείων και μιας Καλής Πρακτικής εμπλουτίζεται το Εθνικό Ευρετήριο Άυλης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *