Σε τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα, ενεπλάκη στη Ρουμανία, μίνι βαν που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Λιόν, με αποτέλεσμα επτά από αυτούς να βρουν τραγικό θάνατο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδονται από τα ρουμανικά Μέσα, το βανάκι με δέκα επιβαίνοντες – που ταξίδευαν για τη Λιόν ώστε να παρακολουθήσουν διά ζώσης τον αγώνα του Δικεφάλου του Βορρα με την ομώνυμη ομάδα για το Europa League (29/1) – συγκρούστηκε με φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο DN6 – E70, κοντά στην πόλη Lugojelul και συγκεκριμένα στην περιοχή Timiş. Από τη σφοδρή σύγκρουση επτά Έλληνες οπαδοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ τρία ακόμα άτομα τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Παν Γκυρίνης, στο ΕΡΤnews, τρία από τα θύματα ηλικίας (25-27 ετών) κατάγονται από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ ένα 4ο θύμα έχει καταγωγή από την Πιερία.
Όπως μεταδίδει το digi24.ro, το mini bus που ερχόταν από την Ελλάδα και κατευθυνόταν προς τη Γαλλία προσπέρασε ένα όχημα στην είσοδο του περιφερειακού δρόμου Lugoj, και προσπαθώντας να επανέλθει στη λωρίδα του, χτύπησε ένα βυτιοφόρο, πριν εκσφενδονιστεί στην αντίθετη κατεύθυνση, όπου συγκρούστηκε με ένα φορτηγό.
Ο οδηγός του mini bus είναι μεταξύ των νεκρών, ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν, ένα εκ των οποίων πολύ σοβαρά, και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στο Lugoj. Σύμφωνα επίσης με τα τοπικά Μέσα τα ελικόπτερα SMURD δεν μπόρεσαν να συνδράμουν λόγω της κακοκαιρίας.
Η αστυνομία της Τιμοσοάρα ανακοίνωσε πως οι πρώτοι έλεγχοι στο σημείο επιβεβαίωσαν πως ο οδηγός του mini bus επιχείρησε προσπέραση. Στην προσπάθειά του να επιστρέψει στη λωρίδα του, ακούμπησε ένα βυτιοφόρο και στη συνέχεια συγκρούστηκε με ένα φορτηγό (TIR), το οποίο κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα.
.πηγή: ert news