Σφραγίζεται βάση στη Σούδα μετά τις απειλές του Ιράν – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα συναγερμού και αεράμυνας

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας ελήφθηκαν στην βάση της Σούδας στην Κρήτη μετά την ανακοίνωση των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης» πως μετά την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση ότι όλες οι αμερικανικές βάσεις, οι πόροι και τα συμφέροντα σε ολόκληρη την περιοχή θεωρούνται νόμιμοι στόχοι για τις ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος στη βάση στη Σούδα, παρά μόνο για το εξουσιοδοτημένο προσωπικό ενώ τίθενται σε ισχύ έκτακτα μέτρα συναγερμού και αεράμυνας λόγω των απειλών του Ιράν για πλήγματα σε αμερικανικές βάσεις.

Η βάση της Σούδας φιλοξενεί αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ με προσωπικό, υλικά, γραφεί και πυρομαχικά και είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας καθώς από εκεί οι Αμερικανοί μπορούν να ελέγχουν χώρους της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, του Ευξείνου Πόντου και της Ερυθράς Θάλασσας.

 

Πηγή : Δημοκρατία

About kymaeditor

Check Also

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των ανώτατων δικαστών και εισαγγελέων για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των ανώτατων εισαγγελέων και αρεοπαγιτών για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου. Πρώτοι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *