Tα πρώτα πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων – 105.000 ευρώ για παραβιάσεις του πλαφόν σε Ρόδο και Αττική

«Έφτασαν» τα πρώτα πρόστιμα, συνολικού ύψους 105.000 ευρώ, σε πρατήρια καυσίμων από την Αρχή Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή για παραβίαση του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους σε Ρόδο και Αττική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι Αρχές έλεγξαν τα 2/3 των πρατηρίων καυσίμων στη Ρόδο και στο 50% αυτών διαπιστώθηκαν σημαντικές υπερβάσεις του ανώτατου πλαφόν τόσο στην αμόλυβδη βενζίνη όσο και στο diesel, καθώς και μη καταχώριση στοιχείων στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων, κατά παράβαση των σχετικών υποχρεώσεων.

Για τις παραβάσεις αυτές θα επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα σε 13 πρατήρια, συνολικού ύψους 65.000 ευρώ.

Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα διαπιστώθηκαν 8 πρατήρια στην περιοχή της Αττικής με σημαντικές παραβιάσεις του νόμου περί ανώτατου πλαφόν καυσίμων, στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 €.

Πηγή : cnn.gr

About kymaeditor

Check Also

Ρύθμιση χρεών: Νέα ευκαιρία για χιλιάδες οφειλέτες με 72 δόσεις και διευρυμένο εξωδικαστικό μηχανισμό

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, καθώς μέσα στον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *