«Ενός λεπτού σιγή, όχι σιωπή» το σύνθημα του Ποταμιού για τους μετανάστες από τον Πειραιά

Στο λιμάνι του  Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στη Πύλη Ε3 για Κρήτη βρέθηκε αντιπροσωπεία του Ποταμιού που πραγματοποίησε εκδήλωση- φόρο τιμής για τους μετανάστες και τις ζωές που χάνονται στη Μεσόγειο.

Στην εκδήλωση με σύνθημα «Ενός λεπτού σιγή, όχι σιωπή», παραβρέθηκαν οι βουλευτές του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός και Σπύρος Δανέλλης, φορείς του Πειραιά, εκπρόσωποι οργανώσεων και πολίτες.

Στην εκδήλωση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων και ακολούθησε άναμμα κεριών στην μνήμη των νεκρών.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, ο κ. Ψαριανός ανέφερε ότι το πρώτο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι διάλογο με την Ευρώπη και ιδίως με τις χώρες του Νότου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενώ ο Σπύρος Δανέλλης ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και πρέπει να υπάρξουν λύσεις από την Ευρώπη και όχι λύσεις «που βολεύουν κάποιους».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι μεταναστευτικών οργανώσεων ζήτησαν εκτενή διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κινήσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση.

About kymaeditor

Check Also

Τιμητική η επιλογή Μαρκόπουλου για τον Πειραιά

Η επιλογή από τον Πρωθυπουργό,  του Δημήτρη Μαρκόπουλου στη θέαη του υφυπουργού Οικονομικών και μάλιστα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *