Λ. Κατσέλη: Με ελπίδα για άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στο τέλος του έτους.

Την πεποίθηση ότι ως το τέλος του 2015 είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες πιθανότατα θα ικανοποιηθούν, εξέφρασε σήμερα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.
Η κ. Κατσέλη βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει σε κλειστό γεύμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με ακροατήριο τις διοικήσεις των παραγωγικών φορέων της πόλης και επιχειρηματίες.

«Στόχος όλων είναι να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι προϋποθέσεις είναι γνωστές. Θα πρέπει να έχουμε τα αποτελέσματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και πιστεύω επίσης ότι θα έχουμε μπει σε μια κανονικότητα ως προς τη χρηματοδότηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου αυτές οι δύο προϋποθέσεις θα έχουν ικανοποιηθεί» υπογράμμισε η κ. Κατσέλη.

Απαντώντας νωρίτερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με το αν η εκλογική διαδικασία μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο τη διαδικασία αυτή, η κ. Κατσέλη επεσήμανε: «Το κλίμα το πολιτικό είναι πάντοτε πάρα πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της οικονομίας και επομένως μια πολιτική ομαλότητα και σταθερότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, σημείωσε ότι οι παραγωγικοί φορείς θα θέσουν στην κ. Κατσέλη ζητήματα που σχετίζονται με τη διευκόλυνση της στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδίως δε εκείνων της περιφέρειας, από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Στο 5,2% ο πληθωρισμός τον Μάιο ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Υποχώρησε κατά τι ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού τον Μάιο εφέτος, καθώς αυξήθηκε 5,2% από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *