Απεργία στον τύπο σήμερα, γενική απεργία ΓΣΕΕ αύριο.

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν, σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, όλοι οι δημοσιογράφοι στα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ, στις 8 Δεκεμβρίου 2016.

Η απεργία στον Τύπο ισχύει από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.

Η Ένωση Συντακτών καλεί σε συγκέντρωση, αύριο στις 12:00, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Σε ανακοίνωσή τους ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, καλούν όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

 

Γενική απεργία της ΓΣΕΕ

Η γενική 24ωρη απεργία διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ για την Πέμπτη, και με συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί. Στο μήνυμά της για την ημέρα αναφέρει ότι αντιδρά στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Επίσης, η ΓΣΕΕ αντιδρά σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας.

48ωρη απεργία της ΠΝΟ

Σε κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετά την “άκαρπη” όπως τη χαρακτήρισαν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ αποφασίστηκε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία, που ξεκινά την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 06.01 το πρωί και λήγει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 06:00 το πρωί, οπότε και ξεκινά η 24ωρη που είχε εξαγγείλει η ομοσπονδία μαζί με την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αυτό σημαίνει ότι την Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αποκλεισμού των νησιών από την ηπειρωτική χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη, αλλά και την παραγωγή αγροτών από διάφορα νησιά, η οποία σαπίζει στα ψυγεία φορτηγών που περιμένουν να μεταφέρουν τα προϊόντα στην ενδοχώρα ή και το εξωτερικό.

Στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ κάνει λόγο για «αδυναμία της κυβέρνησης να δεσμευτεί ουσιαστικά», ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση καταγγέλλει τις απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη μεθοδεύσεις και προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού».

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν (ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο), θα λειτουργήσει κανονικά όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

About kymaeditor

Check Also

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των ανώτατων δικαστών και εισαγγελέων για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των ανώτατων εισαγγελέων και αρεοπαγιτών για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου. Πρώτοι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *