Βύθιση του δεξαμενόπλοιου ‘Αγία Ζώνη ΙΙ’ τα ξημερώματα στο Σαρωνικό.

Μικρές πετρελαιοκηλίδες έχουν εντοπιστεί στο σημείο όπου βυθίστηκε στις 02:45 τα ξημερώματα από αδιευκρίνιστη αιτία το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, στον Σαρωνικό Κόλπο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο μετέφερε άγνωστη ποσότητα καυσίμων, ενώ οι δύο επιβαίνοντες που βρίσκονταν σε αυτό κατάφεραν να διασωθούν από λάντζα  που βρισκόταν στην περιοχή και είναι καλά στην υγεία τους.

Για το συμβάν βρίσκεται σε ετοιμότητα το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη ρύπανση. Στο σημείο βρίσκεται ήδη πλωτό του λιμενικού και ρυμουλκό.

Το “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”, κατασκευής του 1972, είχε χωρητικότητα 3.205 τόνων. Είχε ολικό μήκος 92,3 μέτρα και πλάτος 13,7.                               Πηγή : ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Πυρκαγιά σε όχημα στο λιμάνι του Πειραιά

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πειραιά, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι.Χ.Ε. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *