Ανάκληση τυριού από τον ΕΦΕΤ

Τη διακίνηση του προϊόντος «Νηστίσιμο, ιδανικό για vegan», το οποίο βρέθηκε ύστερα από σχετική ανάλυση της Α΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους να περιέχει γάλα, μπλοκάρει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης επώνυμης καταγγελίας.

Πρόκειται για το προϊόν «Νηστίσιμο, ιδανικό για vegan», ελληνικής προέλευσης, σε συσκευασία προστατευμένης ατμόσφαιρας των 200g, κομμένο σε φέτες, με κωδικό παραγωγής Lot: 70058.162.65, ημερομηνία παραγωγής: 22/11/2018, ημερομηνία συσκευασίας: 06/03/2019 και ημερομηνία ανάλωσης 21/08/2019, το οποίο διακινείται από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΑΝΔ. ΜΠΡΕΖΑ Ο.Ε. – ΤΥΡΝΑΒΟΣ.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, καθώς, όπως επισημαίνει, το γάλα, έστω και σε ίχνη, συνιστά αλλεργιογόνο παράγοντα και μπορεί να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Ο Φορέας καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του προϊόντος, εφόσον έχουν ευαισθησία στο γάλα, να μην το καταναλώσουν.

About kymaeditor

Check Also

ΕΦΕΤ: Ανάκληση σαλάτας λόγω παρουσίας του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *