Ακυρώθηκε το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου OLYMPUS, που ανέλαβε την άγονη γραμμή της Κασοκαρπαθίας μετά την αποχώρηση του ΠΡΕΒΕΛΗΣ και θα εξυπηρετούσε την Κάσο και την Κάρπαθο, με τους επιβάτες και τα οχήματα μέσα, με τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους της Κάσου να εκφράζουν την αγανάκτησή τους με μαύρες σημαίες στο νησί και με «λουκέτο» στις δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ το πρόβλημα προέκυψε από μη τακτοποίηση των διαδικασιών έκδοσης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας. Και όλα αυτά στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.
Για το νησί της Κάσου είχαν προορισμό 120 άτομα και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο επιχειρηματίας Νικήτας Καμπούρης, «αυτός οι κόσμος είναι και οι πρώτοι τουρίστες του νησιού οι οποίοι είχαν κλείσει και τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία και τα άλλα καταλύματα».Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηρωικής Νήσου Κάσου αποφασίστηκε το κλείσιμο του Δήμου από τις 8 – 11 το πρωί, καθώς και των επιχειρήσεων, οι οποίες θα αναρτήσουν μαύρες σημαίες.
Η εκτέλεση της γραμμής από το συγκεκριμένο πλοίο τις SEA SPEED ferries που θα ξεκινούσε την Τρίτη, έχει σύμβαση μέχρι τις 31/10/2022, με δικαίωμα ανανέωσης της σύμβασής του έως τις 28/02 του 2023. Το πλοίο θα εκτελεί το δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο, Σαντορίνη, Ανάφη, Ηρακλειά, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη και Ρόδο.
Το «Οlympus» είναι κατασκευής του 1976 και χωρητικότητας 1.100 επιβατών και 350 οχημάτων.