Ανάκληση της απόφασης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για πάγωμα μισθολογικής εξέλιξης όσων έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη γνωμάτευση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με τη μισθολογική εξέλιξη εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία: «Μόνο ως, επιεικώς, απαράδεκτο μπορεί να χαρακτηριστεί πρόσφατο έγγραφο απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Αριθμ. Πρωτ.: 2/13620/ΔΕΠ/5-3- 2024) σε ερώτημα Δήμου σχετικά με την Μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων που υπηρετούν σε Δήμους με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα!
Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων: “.. οι υπάλληλοι των οποίων η σύμβαση εργασίας έληξε και απασχολούνται δυνάμει προσωρινής διαταγής δεν εξελίσσονται μισθολογικά σύμφωνα με τον ν. 4354/2015, ούτε είναι δικαιούχοι των αυξήσεων του ν.5045/2023, διότι η απασχόλησή τους κατά το χρονικό διάστημα αυτό δεν στηρίζεται στη σύμβαση εργασίας”.

Με την συγκεκριμένη απάντηση ερμηνεία” του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κατόπιν κυβερνητικής “καθοδήγησης”, όχι μόνο στερεί την πρόσφατη πενιχρή αύξηση του βασικού μισθού (Ν.5045/2023) των σαράντα ευρώ (40,00 €) από τους συγκεκριμένους συναδέλφους, αλλά τους ζητάει να την επιστρέψουν αναδρομικά από την 1η του έτους!

Στη πρόσφατη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με την Υπουργό Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως, τέθηκε επιτακτικά η συγκεκριμένη αδικία απέναντι στους εργαζόμενους και ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποκατάστασή της. Η Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και να επιληφθεί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου.
Αναμένουμε την στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και απαιτούμε την άμεση ανάκληση του σχετικού εγγράφου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καλεί τους συναδέλφους που απασχολούνται στα Τμήματα- Γραφεία Μισθοδοσίας των Ο.Τ.Α. όλης της χώρας, να μην εφαρμόσουν την “ερμηνεία” του συγκεκριμένου εγγράφου και να μη προχωρήσουν
σε καμία αναδρομική περικοπή της αύξησης του Βασικού Μισθού (Β.Μ.) των συναδέλφων που απασχολούνται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις».

Πηγή:ert news

About kymaeditor

Check Also

Alimos Classic Car Sunday V την Κυριακή 26 Μαΐου

Ατμόσφαιρα γιορτής και ύφος μονοήμερης εκδρομής θα επικρατήσει στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου την ερχόμενη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *