Ο γιος γνωστού επιχειρηματία έπεσε θύμα απαγωγής στον Υμηττό από τέσσερα άτομα, με κεντρικό πρόσωπο έναν πασίγνωστο τράπερ, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του δεκάδες επιτυχίες και εκατομμύρια προβολές.
Η απαγωγή, η οποία χαρακτηρίζεται ως «απαγωγή-τίγρης», έλαβε χώρα στον Υμηττό όταν οι δράστες άρπαξαν το θύμα από συνεργείο αυτοκινήτων. Τον κράτησαν όμηρο για μερικές ώρες, απαιτώντας λύτρα για την απελευθέρωσή του. Αρχικά, ζήτησαν 25.000 ευρώ σε μετρητά και μία μηχανή μεγάλου κυβισμού αξίας 25.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της ομηρίας, οι απαγωγείς μετέφεραν το θύμα στην περιοχή της Σαρωνίδας, όπου τον απείλησαν με μαχαίρι, κατσαβίδι και κοπτικό εργαλείο, φτάνοντας στο σημείο να απειλήσουν ότι θα του κόψουν τα δάχτυλα.
Ο επιχειρηματίας διαπραγματεύτηκε, και τελικά οι δράστες έλαβαν 15.000 ευρώ, τα οποία παραδόθηκαν σε οικόπεδο στη Γλυφάδα, πριν αφήσουν ελεύθερο το θύμα.
Οι τέσσερις απαγωγείς, που εκβίαζαν τον γιο του επιχειρηματία ζητώντας χρηματικά ποσά, συνελήφθησαν από την Αστυνομία και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Αθήνας. Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις κλοπών και ληστειών.
Ο τράπερ που εμπλέκεται στην υπόθεση δεν είναι άγνωστος στις αρχές, καθώς έχει τραβήξει στο παρελθόν την προσοχή των media, όταν επιτέθηκε φραστικά σε θαυμαστή του κατά τη διάρκεια συναυλίας.
Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι ενώθηκαν σε εγκληματική οργάνωση και λειτουργώντας οργανωμένα και μεθοδικά, με διακριτούς ρόλους και προπαρασκευαστικές ενέργειες, διέπραξαν αρπαγή με χαρακτηριστικά του λεγόμενου “tiger kidnapping”.
Πειραϊκό Κύμα Τρέχουσες ειδήσεις και νεα Πειραιά