Σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου προχώρησαν οι Αρχές μέσω μηνύματος του 112, λόγω των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσε στο οδικό δίκτυο η κακοκαιρία Bora αλλά και λόγω των κινδύνων που ενδεχομένως θα προκαλέσουν νέα έντονα καιρικά φαινόμενα μέσα στις επόμενες ώρες. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.
Αίτημα να κηρυχθούν οι Δημοτικές Ενότητες Μύρινας, Ατσικής και Νέας Κούταλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπέβαλε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Δήμαρχος Λήμνου μετά τις μεγάλες καταστροφές.
Η έντονη κακοκαιρία που παραμένει στο Αιγαίο, άφησε πίσω της δύο νεκρούς στη Λήμνο, τον 57χρονο κτηνοτρόφο που τον παρέσυρε ο χείμαρρος και έναν 70χρονο που στην προσπάθειά του να καθαρίσει τις λάσπες στις σκάλες του σπιτιού του γλίστρησε και σκοτώθηκε.
Υπό τον φόβο υπερχείλισης του φράγματος στον Κοντιά, απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους 59 κάτοικοι του οικισμού του κάτω χωριού, οι οποίοι φιλοξενούνται είτε σε συγγενείς τους είτε σε ξενοδοχείο στη Μύρινα. Η στάθμη στο φράγμα του Κοντιά βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι Αρχές είναι σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο επανάληψης της έντονης βροχόπτωση η οποία ενδεχομένως θα προκαλέσει υπερχείλιση του φράγματος.
Από χθες που κόπασε λίγο η βροχή μέχρι και σήμερα συνεργεία του δήμου και της Περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους όπου καθαρίστηκαν κομβικά σημεία. Όταν κοπάσει το φαινόμενο θα ξεκινήσει η αποτίμηση της ζημιάς, πάντως μέχρι τώρα έχουν πλημμυρίσει τουλάχιστον 25 σπίτια στον Κοντιά ενώ έχει καταστραφεί ολοσχερώς το αγροτικό οδικό δίκτυο σε Κοντιά, Θάνος και Αγιο Δημήτρη.
Πηγή:ert news