Άρση της βουλευτικής ασυλίας της Εύας Καϊλή αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ψήφισε σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας της Εύας Καϊλή, σε συνέχεια του αιτήματος της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέως για υπόθεση που αφορά τη διαχείριση των αποζημιώσεων για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς.

Με βάση τη διαδικασία, η ψηφοφορία έγινε με ανάταση χειρός.

Την υπόθεση είχε κινήσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, το Δεκέμβρη του 2022, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Εύας Καϊλή, για πιθανή απάτη κατά του προϋπολογισμού της ΕΕ σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών.

Η υπόθεση για την οποία ήρθη η ασυλία της κ. Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το λεγόμενο «Qatargate».

Παράλληλα, σήμερα το πρωί υπήρξε δημοσίευμα στο Politico, το οποίο ανέφερε ότι σύμφωνα με τους δικηγόρους της κ. Καϊλή, εάν συνεχίσει να μιλάει στους δημοσιογράφους για θέματα που αφορούν στην υπόθεσή του Qatargate, μπορεί να συλληφθεί ξανά, σύμφωνα με απόφαση των βελγικών αρχών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας, τόνισε ότι μεταξύ των υποχρεώσεων που έχει είναι να μην εκφράζεται δημοσίως σε σχέση με την υπόθεση, η οποία βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Πηγή:ert news

About kymaeditor

Check Also

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *