Παραδόθηκε σε χρήση η πεζογέφυρα στη Λ. Ποσειδώνος , στο Φλοίσβο

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου έγινε χθες πραγματικότητα με την παράδοση στους πολίτες της νέας σύγχρονης πεζογέφυρας επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος της Μαρίνας Φλοίσβου, η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, παρουσία του Δημάρχου Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλου.

Στη λιτή  τελετή που ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης Συμεών, παρέστησαν ο Υφ. Υποδομών Γ. Καραγιάννης, η Υφ. Μετανάστευσης και Ασύλου Σ. Βούλτεψη, οι βουλευτές της ΝΔ Χ. Θεοχάρης, Γ. Καλλιάνος, Α. Καραμανλή, Δ. Χατζηδάκης (πρώην Δήμαρχος Π. Φαλήρου), η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 και Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα, ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Δ. Βαγενάς, ο Δήμαρχος Αλίμου Α. Κονδύλης, ο Αντιδήμαρχος Αγ. Δημητρίου Α. Αδαμόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μ. Βιδάλη, η Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και  Επιχειρηματικότητας Κ. Αδαμοπούλου, ο Διοικητής Τροχαίας Καλλιθέας Ε. Αρβάλης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης, περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, των όμορων Δήμων και της Περιφέρειας.

 

Συνολικά κατασκευάζονται 6 πεζογέφυρες με προϋπολογισμό 13 εκ. ευρώ

 

Η νέα πεζογέφυρα είναι η δεύτερη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά 6 που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 13 εκ. ευρώ. Η γέφυρα κατασκευάστηκε από την εταιρεία «Στάθης Κόκκινης – τεχνολογία 2020».

Η πρώτη νέα πεζογέφυρα που παραδόθηκε είναι τοποθετημένη στην Αλίμου στη συμβολή της Ποσειδώνος με την Καλαμακίου.

Η νέα γέφυρα πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια των πεζών, αλλά και να διευκολύνει την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Ποσειδώνος καθώς θα δοθεί περισσότερος χρόνος για τα οχήματα στους φωτεινούς σηματοδότες και θα αποσυμφορήσει σημαντικά την παραλιακή λεωφόρο.

Οι 6 πεζογέφυρες

Φορέας διαχείρισης της εν λόγω συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, ενώ οι πληρωμές διενεργούνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής. Πρόσφατα στη Λεωφόρο Μεσογείων ξεκίνησε η τοποθέτηση της 3ης πεζογέφυρας. Στο δυτικό τομέα ξεκινάει η κατασκευή της πεζογέφυρα στην Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Χαϊδαρίου.  Συνολικά οι 6 πεζογέφυρες που προβλέπει το έργο βρίσκονται στα εξής σημεία: 1. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος, 2. Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα, 3. Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή, 4. Λεωφόρος Αθηνών –Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι, 5. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο, 6. Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

About kymaeditor

Check Also

Σήμα κινδύνου για τον Κηφισό εκπέμπουν οι Δήμαρχοι Νίκαιας, Πειραιά, Μοσχάτου-Ταύρου

Τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων στο νότιο τμήμα του λεκανοπεδίου εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών και της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × five =