Χιλιάδες παιδιά συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Δήμου Πειραιά στο Σ.Ε.Φ. στις «Ημέρες Θάλασσας 2023»

Περισσότερα από 2.000  παιδιά συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής  Ρομποτικής  Δήμου Πειραιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2023», την Κυριακή 28/5/2023.

mathites-festival-robotikhsΟι μαθητές επτά Δημοτικών σχολείων και επτά Γυμνασίων του Δήμου Πειραιά παρουσίασαν πρωτοποριακές ιδέες και λύσεις σε θέματα που αντιμετωπίζουν μεγάλες πόλεις – λιμάνια σε σημαντικούς τομείς όπως η καθαριότητα, το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό, το πράσινο, τη λειτουργία του λιμανιού, την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των τουριστών αλλά και την ανάδειξη της ιστορίας και της κληρονομιάς του Πειραιά χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) και  τον εξοπλισμό που τους έδωσε ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο  του  ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος ρομποτικής Blue Act.

Ταυτόχρονα, 88 ομάδες από όλη την Αττική πήραν μέρος στον διαγωνισμό FLL Discover & Explore με θέμα την παραγωγή, μεταφορά, αποθήκευση και χρήση της ενέργειας.

 

About kymaeditor

Check Also

Δρομολόγια πλοίων από/προς το λιμάνι του Πειραιά την προσεχή εβδομάδα

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων από και προς το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *