Χρηματοδότηση για την Αναβάθμιση των Λιμανιών των Κυθήρων

Με απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» το αίτημα χρηματοδότησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων ύψους 360.000,00€ (με το Φ.Π.Α.) για την εκπόνηση μελετών αναβάθμισης και ανάπτυξης λιμενικών υποδομών των Κυθήρων. Συγκεκριμένα, χρηματοδοτήθηκαν οι εξής μελέτες:

  1. Μελέτη αποκατάστασης και αναβάθμισης Αλιευτικού Καταφυγίου Αγίας Πατρικίας Κυθήρων.
  2. Μελέτη – Αδειοδοτήσεις και Τεύχη Δημοπράτησης για την Κατασκευή και Λειτουργία Αγκυροβολίου Τουριστικών Σκαφών (Μαρίνα) στον Πίσω Γιαλό Καψαλίου Κυθήρων.
  3. Μελέτη δημιουργίας ασφαλούς Μαρίνας και έργου αποτροπής φυσικών επιχώσεων της υφιστάμενης Μαρίνας Αγίας Πελαγίας Κυθήρων.
  4. Μελέτη βελτίωσης προστασίας Αλιευτικού Καταφυγίου Διακοφτίου Κυθήρων.

Προκειμένου οι μελέτες να δημοπρατηθούν στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, χρηματοδοτήθηκε επίσης η παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου, μετά από προτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα αναλάβει την διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών καθώς όπως είναι γνωστό το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει μόνιμο προσωπικό.

Το Λιμενικό Ταμείο έχει επίσης χρηματοδοτηθεί με 75.000,00€ από την Περιφέρεια Αττικής για την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης στο Λιμένα Πλ. Άμμου και στο αλιευτικό καταφύγιο Καψαλίου καθώς και για την διερεύνηση της δυνατότητας εγκατάστασης ναύδετου στο Καψάλι σε στάδιο προμελέτης. Επιπλέον, το Λιμενικό Ταμείο έχει χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με ποσόν ύψους 124.000,00€ για την υλοποίηση της πράξης «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου ασφάλειας λιμενικής εγκατάστασης Καψαλίου Κυθήρων».

Συνολικά, λοιπόν, και μετά τη νέα μεγάλη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις (μέχρι σήμερα) ύψους 559.000,00€ με τις οποίες θα μελετήσει και θα ωριμάσει τα μεγάλα λιμενικά έργα των επομένων ετών και τα οποία θα δώσουν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στο νησί μας. Για την ανάθεση όλων αυτών των μελετών θα ακολουθηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες του Νόμου 4412/2016 όπως ισχύουν σήμερα.

About kymaeditor

Check Also

Ύδρα: Εκδηλώσεις για τα “Μιαούλεια 2026”

Ο Δήμος Ύδρας παρουσιάζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Μιαούλεια 2026», που είναι αφιερωμένες στην 191η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *