Διάσωση των Προσφυγικών Σπιτιών στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη

Σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για τη διάσωση της αρχιτεκτονικής προσφυγικής κληρονομιάς της πόλης μας, προχώρησε ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη  με το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Αντικείμενο του ερευνητικού έργου είναι ο εντοπισμός και η ποσοτική και ποιοτική καταγραφή των προσφυγικών σπιτιών σε Νίκαια και Άγιο Ιωάννη Ρέντη.
Στόχος της έρευνας, εκτός της καταγραφής και αποτύπωσης, είναι η διαμόρφωση βασικών πιλοτικών σεναρίων για τη διάσωσή τους και την ευαισθητοποίηση των δημοτών. Επίσης, θα γίνει καταγραφή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της παρούσας κατάστασης των προσφυγικών ακινήτων.
“Στα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή είναι καιρός να καταγράψουμε το δομικό πολιτισμό που άφησαν πίσω τους οι γεννήτορές μας και να ερευνήσουμε τι απ’ αυτόν μπορεί να διασωθεί. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι μετά τη μελέτη του Πολυτεχνείου θα μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για το τι θα μπορεί να σωθεί και πώς.
Το κόστος της μελέτης είναι 124.000 € και θα ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών.
Αγαπάμε την πόλη μας και αναδεικνύουμε την ιστορία της που είναι οι ρίζες όλων μας” αναφέρει ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

About kymaeditor

Check Also

Νέα γκράφιτι στα Σχολεία του Ρέντη και της Νίκαιας

Γκράφιτι δημιουργήθηκαν τις τελευταίες λίγες εβδομάδες στις προσόψεις του 4ου Νηπιαγωγείου Ρέντη και των Δημοτικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *