Δήλωση αποχής τού Θανάση Διαβολάκη, από τη σημερινή συνεδρίαση ΔΣ Πειραιά

Ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Θανάσης Διαβολάκης με την “Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά – Ανταρσία στο Λιμάνι” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την αποχή του από τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

“Η διαδικασία συγκρότησης και εκλογής μελών των οργάνων των Δήμων, όπως αυτή καθορίστηκε από τους Νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που κατάργησε την απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές και εξειδικεύτηκε από εγκύκλιο του υπουργού ΥΠΕΣ Βορίδη, είναι αντιδημοκρατική και χαλκεύει τη λαϊκή έκφραση, από τη στιγμή που στο όνομα της «κυβερνησιμότητας» στους Δήμους, αποκλείει τις μικρότερες παρατάξεις από τη συμμετοχή στις εκλογές των επιτροπών των Δήμων.

 

Διαμορφώνει πίνακα με παρατάξεις α και β κατηγορίας με βάση τα εκλογικά ποσοστά και στερεί στη β κατηγορία το αυτονόητο δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας στις εκλογές των επιτροπών του Δήμου, την Οικονομική και την Ποιότητα Ζωής και ταυτόχρονα πριμοδοτεί την παράταξη του Δημάρχου.

 

Είναι σκάνδαλο να εκβιαζόμαστε για δεύτερη φορά να ψηφίσουμε εκπροσώπους άλλων παρατάξεων και να μην έχουμε τη δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας, ώστε το σώμα να είχε τη δυνατότητα να επιλέξει από όλες τις δυνάμεις που ψήφισε ο λαός της πόλης.

 

Αυτοί οι αποκλεισμοί δεν θα εμποδίσουν την δράση μας στις γειτονιές του Πειραιά στο πλευρό των κατοίκων,  των εργαζόμενων, των φτωχών, των μεταναστών, όλου του κόσμου που δίνει τη μάχη ενάντια στη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τη φτώχεια, την καταστολή και το ρατσισμό.

 

Διαμαρτυρόμαστε για τον αποκλεισμό της “Ανταρσία στο Λιμάνι”, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εγκύκλιο και ζητάμε την ανάκλησή της. Στους Δήμους και συνολικά στη χώρα χρειαζόμαστε περισσότερη Δημοκρατία, όχι άλλους αποκλεισμούς, απαγορεύσεις και περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της έκφρασης της βούλησης των πολιτών.

 

Συνεπώς, δεν νομιμοποιούμε την καρατόμηση της παρουσίας μας και  δεν συμμετέχουμε στην ειδική συνεδρίαση της 9ης Ιανουαρίου 2022 για τις εκλογές του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πειραιά.”

About kymaeditor

Check Also

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά

Εκρήξεις σημειώθηκαν απόψε στο λιμάνι του Πειραιά, σε σημείο όπου είναι τοποθετημένα κοντέινερ με εμπορεύματα, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *