Δήμαρχος Κυθήρων: Ανησυχία για το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού

Ο Δήμαρχος Κυθήρων απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στους Βουλευτές Α’ Πειραιά και Νήσων σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε μετά τη χθεσινή πρόσκρουση του πλοίου AQUA JEWEL στον κυματοθραύστη λιμένος Διακοφτίου Κυθήρων.

Αξιότιμοι,
Μετά τη χθεσινή πρόσκρουση του πλοίου AQUA JEWEL στον κυματοθραύστη λιμένος Διακοφτίου Κυθήρων και δεδομένης της συνεχιζόμενης ετήσιας ακινησίας του τοπικού πλοίου ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα είναι παντελώς αποκλεισμένα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μόνιμους κατοίκους τους.

Παρακαλώ για άμεση αντικατάσταση του πλοίου AQUA JEWEL και σε περίπτωση που αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, για διακοπή της ακινησίας του πλοίου ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ και επαναφορά του στα δρομολόγια Νεάπολη – Κύθηρα – Αντικύθηρα.

Παρακαλώ για επίλυση του ζητήματος εντός της σήμερον καθώς είναι παντελώς αδιανόητο να συνεχιστεί ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός των νησιών μας έστω και για λίγες ώρες. Τίθενται σοβαρά ζητήματα τροφοδοσίας, φαρμακευτικών και ιατρικών προμηθειών, ακύρωσης προγραμματισμένων μετακινήσεων με οικονομικό κόστος για τους πολίτες και ομαλής λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας.

Παρακαλώ για άμεσες ενέργειές σας”

About kymaeditor

Check Also

80 χρόνια από τη Μάχη της Κοκκινιάς Εκδηλώσεις μνήμης διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη Μάχη της Κοκκινιάς που έγινε στις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *