Δήμος Νίκαιας-Ρέντη: Σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου θα στεγαστούν Ωδείο & Α’ ΚΑΠΗ

Σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου  Νίκαιας-Ρέντη θα στεγαστούν Ωδείο & Α’ ΚΑΠΗ μετά από μέριμνα των αρμόδιων φορέων
“Όταν το ΕΣΠΑ έβγαλε πρόγραμμα για την επαναχρησιμοποίηση παλαιών κτιρίων η πρώτη σκέψη ήταν να αναμορφώσουμε και να αναβαθμίσουμε μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, το κτίριο στη πλατεία του Αγίου Χρυσοστόμου, που παλαιότερα λειτούργησε ως ΙΕΚ.
Έτσι, κι αλλιώς, έψαχνα ιδιόκτητο χώρο για να στεγάσω το Ωδείο της πόλης που ασφυκτιούσε στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Επίσης το Α’ και παλαιότερο ΚΑΠΗ στεγάζεται λίγα μέτρα μακριά από το συγκεκριμένο κτίριο.
Καταθέσαμε, λοιπόν, πρόταση ύψους 1.221.000 € στο ΕΣΠΑ για να γίνει το ισόγειο του κτιρίου της Κινικίου ΚΑΠΗ και ο α’ όροφος Ωδείο.
Η πρότασή μας εγκρίθηκε, σήμερα είμαστε στη φάση υλοποίησης της μελέτης και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση του σημαντικού για την πόλη μας, έργου.
Προσδοκούμε ότι στις αρχές του 2023 και αυτό το έργο θα είναι έτοιμο για να παραδοθεί στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας και σε όλους εκείνους που συμμετέχουν στα προγράμματα του Ωδείου τα οποία όπως καλώς γνωρίζετε, τα παρακολουθούν πολλοί.
Πεποίθηση μου είναι ότι τις δραστηριότητες της πόλης οφείλουμε να τις αναβαθμίζουμε και κυρίως, να τις στεγάζουμε σε ιδιόκτητους χώρους με σωστές προδιαγραφές.
Με το ιδιόκτητο κτίριο της οδού Κινικίου, δεν θα πληρώνουμε ενοίκια κι αυτό είναι ένα επιπρόσθετο κέρδος για το Δήμο μας.
Αξιοποιούμε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα επ’ ωφελεία του Δήμου” , δηλώνει ο δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

About kymaeditor

Check Also

Κορυφαίος αυθεντικός ελληνικός προορισμός η Κάρπαθος σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ

Την πλούσια παράδοση της Καρπάθου αναδεικνύουν τα Γερμανικά ΜΜΕ σε πρόσφατα δημοσιεύματα. Η ταξιδιωτική πλατφόρμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *