Κοινωνία

Δολοφονία 51χρονου σε γιορτή στο Έλος Κισσάμου: Η λογομαχία πριν τους πυροβολισμούς και η πιθανότητα βεντέτας

Του · · 1 λεπτό ανάγνωσης

Με την οικογένεια του δράστη της δολοφονίας στο Έλος Κισάμου έχουν επικοινωνήσει οι αρχές προκειμένου να πεισθεί να παραδοθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό ενδέχεται να συμβεί τις επόμενες ώρες. Παράλληλα οι αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο «βεντέτας» μεταξύ των δύο οικογενειών.

Στο τετ-α-τετ δράστη και θύματος την ώρα της γιορτής κάστανου, κρύβεται η αιτία που όπλισε το χέρι του 23 χρόνου το απόγευμα της Κυριακής στο Έλος Κισάμου. Σύμφωνα με πληροφοριες της ΕΡΤ Χανίων, την ώρα της γιορτής τα δύο ξαδέλφια είχαν έντονη συνομιλία περίπου για δύο λεπτά πριν το περιστατικό. Οι τόνοι ανέβηκαν, λογομάχησαν, ο 23 χρόνος έβγαλε το οπλο και πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής με τρεις σφαίρες στο στήθος τον 51 χρόνο, ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από τις αρχές, ενώ ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων για την πρόθεση του πελάτη του να παραδοθεί στις αρχές.

Ο 23χρονος δράστης, συγγενής του θύματος, σύμφωνα με πληροφορίες είχε διαφορές με τον 51χρονο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι πριν από λίγες ημέρες το θύμα σε ένα καυγά χτύπησε τον δράστη.

Το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, καθώς είχε εμπλακεί σε καβγάδες και ξυλοδαρμούς ενώ είχε κατηγορηθεί και για αδεσποτία ζώων.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ο πρόεδρος της Κοινότητας του Έλους Νικόλαος Ι. Κυριτσακης: «Η Κοινότητα Έλους εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό περιστατικό που συνέβη στη διάρκεια της φετινής Γιορτής του Κάστανου. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, αυτό που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ είναι ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ενότητα. Οφείλουμε όλοι να δείξουμε σεβασμό, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και να διαφυλάξουμε την κοινωνική μας συνοχή. Το Έλος ήταν και παραμένει ένα φιλήσυχο, φιλόξενο και δεμένο χωριό, με ανθρώπους που πορεύονται με σεβασμό και αλληλεγγύη. Με πίστη στις αξίες μας και αγάπη για τον τόπο μας, θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε το πραγματικό πρόσωπο του Έλους — ενωμένο, ήρεμο και περήφανο».

Πηγή:ert news

Κοινοποίηση