Δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης στις 25-26 Νοεμβρίου για γυναίκες στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

Η σιδηροπενική αναιμία, η οποία οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό, είναι η πιο συχνή αναιμία παγκοσμίως και αφορά κυρίως βρέφη, παιδιά και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ιδιαίτερα κατά την εγκυμοσύνη, το 1/3 των γυναικών κατά το 3ο τρίμηνο μπορεί να εμφανίσει σιδηροπενία (χαμηλά επίπεδα σιδήρου).

Οι αιτίες που οδηγούν σε σιδηροπενία είναι α) η ελαττωμένη πρόσληψη σιδήρου μέσω τροφής β) η δυσαπορρόφηση (μειωμένη απορρόφηση του σιδήρου της τροφής από το έντερο) γ) η απώλεια αίματος (π.χ από το γαστρεντερικό σύστημα, έμμηνος ρύση) δ) οι αυξημένες ανάγκες (παιδιά, έγκυες)

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ωχρότητα, την εύκολη κόπωση, το αίσθημα παλμών αλλά και την γλωσσίτιδα, την κοιλονυχία, την τριχόπτωση.

Με αφορμή την ημέρα ευαισθητοποίησης για την σιδηροπενική αναιμία, (26 Νοεμβρίου), το Αιματολογικό Εργαστήριο- Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας (διευθύντρια: καθηγήτρια Μαριάννα Πολίτου) σε συνεργασία με τη Β’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική (διευθυντής: καθηγητής Νίκος Βλάχος) στο Αρεταίειο Νοσοκομείο του ΕΚΠΑ, προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης και αιματολογική συμβουλευτική σε ενήλικες γυναίκες όλων των ηλικιών στις 25 και 26 Νοεμβρίου (9.00-14.30).

Λόγω των συνθηκών της πανδημίας COVID-19, οι θέσεις είναι καθορισμένες και περιορισμένες.

Για τον προγραμματισμό των ραντεβού το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 210-7286234.

Πηγή:ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρασκευάσματος κοτόπουλου λόγω απομόνωσης σαλμονέλλας

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *