Αυτοδιοίκηση

Δυναμική η σημερινή διαμαρτυρία στο Πέραμα με το σύνθημα «ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΕΛΟΣ – ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΩΡΑ»

Του · · 1 λεπτό ανάγνωσης

Μαζική ήταν η προσέλευση των κατοίκων του Περάματος και των όμορων δήμων στην κινητοποίηση της Παρασκευής 23/1 που είχε εξαγγείλει ο Δήμος Περάματος , η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας και εισόδου των οχημάτων στη μία και μοναδική Λεωφόρο που διαθέτει το Πέραμα, τη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Πολίτες μαζί με εκπροσώπους των φορέων, των κομμάτων και συλλόγων, μαθητές των σχολείων του Περάματος, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και του πολιτικού κόσμου, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της πόλης στο Νέο Ικόνιο με πανό και το σύνθημα «ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΕΛΟΣ – ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΩΡΑ», διεκδικώντας την απομάκρυνση των δεξαμενών υγρών καυσίμων των εταιρειών πετρελαιοειδών  και την άμεση διάνοιξη εξόδων διαφυγής, για τη διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων του Περάματος και για την ίδια την ασφάλεια ολόκληρης της πόλης και των γύρω δήμων.

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος διαβεβαίωσε ότι «οι διαμαρτυρίες δεν σταματούν εδώ, αλλά αντίθετα θα κλιμακωθούν», ώστε να σταλεί προς πάσα κατεύθυνση ηχηρό το μήνυμα των δυνητικά ολέθριων κινδύνων που απειλούν το Πέραμα.  Ο Δήμαρχος ζήτησε μεταξύ άλλων στην ομιλία του την επιτήρηση της περιβαλλοντικής ασφάλειας  του Περάματος με τη διεξαγωγή μελέτης σε αναγνωρισμένου Κέντρο Ελέγχου Περιβαλλοντικής Ρύπανσης, και την εντατικοποίηση της διεκδίκησης για την  διάνοιξη της σήραγγας Περάματος- Σαλαμίνας, ώστε να υπάρχει δρόμος διαφυγής , ακόμη και για το τμήμα από τη Λεωφόρο Σχιστού έως την είσοδο των φερυ μπότ. 

Κοινοποίηση