“Αναγκαία η ενότητα της Ν.Δ.” – Υποσχέσεις Σαμαρά για αποκατάσταση αδικιών και μείωση φορολογικών συντελεστών

Πολλαπλά ήταν τα μηνύματα που έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς προς πάσα κατεύθυνση (ακόμη και εντός της Ν.Δ.) στην ομιλία του στην εκδήλωση για τα σαράντα χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως είναι “αναγκαία η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας”, επεσήμανε πως ¨εμείς δεν μοιράζουμε λεφτά και ψευδαισθήσεις”,  ενώ έκανε μεταξύ άλλων λόγο για  λιγότερους φόρους, ανάπτυξη και αποκατάσταση των αδικιών και  υποσχέθηκε αυξήσεις σε πανεπιστημιακούς, γιατρούς, καθηγητές και μείωση φορολογικών συντελεστών. 

Παράλληλα εξαπέλυσε  σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «φόρεσαν σταυρό χριστιανού και ρούχα ευρωπαίου» ενώ σε μια ιστορική στιγμή ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μίλησε ακόμα και για την τρομοκρατία μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

 

“Ζητώ σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα”

Ο κ. Σαμαράς άρχισε την ομιλία του με λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος το 1974 είχε πει «Ζητώ σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα». «Τα λόγια εκείνα παραμένουν επίκαιρα, τότε κάλυπτε τη χώρα η απειλή του πολέμου και η σκιά της δικτατορίας. Σήμερα απειλεί τη χώρα η σκιά του οικονομικού πολέμου που απειλεί τη Δημοκρατία μας», τόνισε ο κ. Σαμαράς

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε ενότητα και είπε πως τα 40 χρόνια  της παράταξης απαιτούν σωφροσύνη.

«Ενωμένοι δεν υπάρχει τίποτε που να μην μπορούμε να πετύχουμε. Γιατί δημιουργούμε εθνική αυτοπεποίθηση. Οι θυσίες του ελληνικού λαού έχουν αποδείξει ότι μπορούμε χωρίς την ανάγκη των δανεικών. Καταφέραμε να μην βγει η χώρα από το ευρώ και να μην χρεοκοπήσει. Υποσχέθηκα ότι θα βγάζαμε τη χώρα από τα μνημόνια και την κρίση.», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο φόβος του Έλληνα παραμερίζεται”

Όπως τόνισε «χρωστάμε στη μνήμη του ιδρυτή μας να κάνουμε την Ελλάδα… Ευρώπη. Να ολοκληρώσουμε ό,τι ξεκίνησε ο Καραμανλής το 1974. Να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που δεν θα ζει με δανεικά, που δεν θα τρώει τα παιδιά της, όχι για τους μοιρολάτρες και τους επιτήδειους».

«Ο φόβος του Έλληνα παραμερίζεται, η ελληνική οικονομία μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης. Για πρώτη φορά μειώνεται η ανεργία, είναι ακόμη ψηλά αλλά υποχωρεί πλέον σταθερά και θα συνεχίσει να υποχωρεί ταχύτερα.

Τα επόμενα χρόνια προβλέπονται εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Προβλέπεται ανάπτυξη φέτος 0,6% και  3,7% το 2016. Αυτά σημαίνουν 300.000 νέες θέσεις εργασίας στα επόμενα τρία χρόνια. Και εμείς έχουμε βάλει στόχο να ξεπεράσουμε τις προβλέψεις.

Να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία και να υπάρξει ρευστότητα από τις τράπεζες για να έρθουν επενδύσεις», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως «θα βρεθούμε σύντομα από τον πάτο στην κορυφή. Έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης. Απενοχοποιήσαμε την επιχειρηματικότητα».

 

Ο πρωθυπουργός σχετικά με την τόνωση της επιχειρηματικότητας είπε πως θα βοηθηθεί από τη μείωση των φορολογικών βαρών, τη διευκόλυνση πληρωμής υποχρεώσεων για τους συνεπείς αλλά και τις γρήγορες διαδικασίες για την δημιουργία σε μία μέρα μιας νέας επιχείρησης αλλά και της άμεσης απόδοσης του ΦΠΑ.

«Με την κατάθεση του προϋπολογισμού», είπε πως «πέρα από τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, τη μείωση του πετρελαίου θέρμανσης,  διαπραγματευόμαστε να ενταχθεί και η αύξηση των δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο. «Διαπραγματευόμαστε με επιτυχία για πολλές δόσεις και παράλληλη μείωση των προστίμων και των τόκων», επισήμανε.

«Προωθούμε σχέδιο για ρύθμιση κόκκινων δανείων, ρύθμιση γενναία που θα δώσει ώθηση στην αγορά, επειδή μπήκε τάξη στην αγορά και το τραπεζικό σύστημα. Δική μου πολιτική και φιλοσοφία της παράταξης είναι λιγότεροι φόροι. Να πληρώνονται αξιοκρατικά και οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί και οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί. Πρέπει να δωθούν αυξήσεις αλλά αυτό γίνεται μόνο με πρωτογενή πλεονάσματα. Περαιτέρω  μείωση φορολογίας και φυσικών προσώπων από 42% να πάει 33% και των επιχειρήσεων που πρέπει να πάει στο 15%», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

“Η Ελλάδα θα καταφέρει σε λίγα χρόνια να πουλάει το δικό της φυσικό αέριο’

Σχετικά με τους εθνικούς φυσικούς πόρους ο Πρωθυπουργός είπε πως η Ελλάδα θα καταφέρει σε λίγα χρόνια να πουλάει το δικό της φυσικό αέριο.  «Η ανάταξη έχει αρχίσει, παράδειγμα οι νεοφυείς επιχειρήσεις οι λεγόμενες start ups από νέους ανθρώπους». Όπως είπε ο πρωθυπουργός «δεν περίμεναν να ανέβει ο κατώτατος μισθός, δεν περίμεναν από άλλους να τους βρουν δουλειά δεν έκαναν επαναστατική γυμναστική στους δρόμους».

«Δεν μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν δεν μοιράζουμε ψευδαισθήσεις, το έγκλημα διώκεται , οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται, τα σχέδιά τους ακυρώνονται», είπε ο κ. Σαμαράς ενώ επιβεβαίωσε πως σχεδίαζαν αληθινό μαζικό έγκλημα χτυπώντας τα γραφεία τη Ν.Δ.. «Εμείς δεν τους χαϊδεύουμε τους συλλαμβάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ευχαριστώντας παράλληλα τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναφέρθηκε στη λαθρομετανάστευση και το σημαντικό χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφορά έκανε και στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, αναφέροντας πως δεν γίνεται να μην απομακρυνθούν όσοι μπήκαν με πλαστά πιστοποιητικά, όσοι διώκονται για σοβαρά αδικήματα.  «Καθαρές κουβέντες: η αξιολόγηση δεν στρέφεται κατά των υπαλλήλων αλλά υπέρ, οι άξιοι ανταμείβονται ».

Οι ένστολοι θα πάρουν αυξήσεις όχι γιατί προσέφυγαν στα δικαστήρια αλλά για τη βγάλαμε πρωτογενές πλεόνασμα, είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ προανήγγειλε αυξήσεις και για γιατρούς, εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς.

«Μπορεί να βγαίνουμε από το μνημόνιο αλλά αν δεν προσέξουμε μπορεί να ξανακυλήσουμε», τόνισε ο κ. Σαμαράς. Θεμέλιος λίθος της Νέας Ελλάδας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός,  θα είναι η ευθύνη, η νομιμότητα και η αλήθεια.

“Ξεκινά πρωτοβουλία για μια τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση”

Ειδική αναφορά έκανε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή λέγοντας πως το 2009 ζήτησε συναίνεση για την οικονομία και πήρε ως απάντηση το  «λεφτά υπάρχουν», και τη συνέχεια την ξέρουμε είπε ο Πρωθυπουργός.

Μήνυμα έστειλε σε βουλευτές και υπουργούς που παίζουν όπως είπε προσωπικά παιχνίδια και που σπέυδουν να διαφημίσουν την διαφωνία τους.

Από τις επόμενες εβδομάδες ξεκινάει η πρωτοβουλία για μια τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση είπε ο κ. Σαμαράς,  «που έως τον Ιούνιο του 2016 που λήγει η θητεία αυτής της Βουλής θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση», βάζοντας με αυτή τη φράση και τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Προανήγγειλε μέσω της αναθεώρησης μή κρατικά πανεπιστήμια για να σταματήσουν να φεύγουν τα παιδιά στο εξωτερικό, μόνιμος εκλογικός νόμος, διαφάνεια στην πολιτική και τα κόμματα.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ειδική μνεία στην αρχαιολογική ανακάλυψη της Αμφίπολης, αναφέροντας πως η παγκόσμια ιστορία είναι κάτω από τα πόδια μας και είναι ζωντανή.  «Δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις τους αιώνες με το μέρος σου», είπε παραθέτοντας στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, ο κ. Σαμαράς.

“Συνιστώσες του χάους που περιφέρονται στα τηλεοπτικά παράθυρα.”

Η Νέα Ελλάδα είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων, είπε ο Πρωθυπουργός ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για συνιστώσες του χάους που περιφέρονται στα τηλεοπτικά παράθυρα.

«Παίρνω δύναμη από σας. Βλέπω τους προηγούμενους προέδρους τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, ηγετικά στελέχη, αντιλαμβάνομαι πως η παράταξη έχει δύναμη, δύναμη του χρέους προς την πατρίδα που δεν τελειώνει ποτέ. Διαφωνίες μπορεί να υπήρξαν όμως κέρδισε το χρέος μας να οδηγήσουμε τη χώρα στη Νέα Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς έκανε άνοιγμα σε όποιους θέλουν να συμπαρασταθούν στον αγώνα ενώ έκανε λόγο για «συσπείρωση κι άλλων που δεν είναι εδώ απόψε όμως η ψυχή τους είναι εδώ», όπως είπε.

Με ελευθερία με ανάπτυξη και δημοκρατία με αξιοπρέπεια βλέπει την έξοδο από το τούνελ είπε ο κ. Σαμαράς.

«Η παράταξη αυτή πριν από 40 χρόνια έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη όταν κανείς δεν το πίστευε και πριν από δύο χρόνια την κράτησε στην Ευρώπη, δεν θα παίξουμε με λατινοαμερικάνικες και τριτοκοσμικές συνταγές», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η εκδήλωση έγινε στη στέγη Γραμμάτων και Τεχνών  ενώ το παρών έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αλλά και ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

 

About kymaeditor

Check Also

Πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *