Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων: Αρχαιολογικός περίπατος στο Ιερό του Ποσειδώνα στην Καλαυρεία Πόρου

Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία θρησκευτικά κέντρα του Αργοσαρωνικού, το Ιερό του Ποσειδώνα στον Πόρο.

Σημείο συνάντησης η στάση Ηρώων (μπροστά από τις βάρκες για τον Γαλατά). Εκεί θα επιβιβαστούμε σε μεταφορικό μέσο που θα διαθέσει ο Δήμος Πόρου για να κατευθυνθούμε προς τον αρχαιολογικό χώρο. Ένα τμήμα της διαδρομής, 1,5 χιλ περίπου θα γίνει με τα πόδια. Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας καπέλο.

Ο αρχαιολογικός περίπατος απευθύνεται στο ευρύ κοινό και σε οικογένειες με παιδιά με στόχο τη γνωριμία τους με το Ιερό του Ποσειδώνα και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΥΠΠΟ «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» και διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου και το Φεστιβάλ Χειροτεχνίας Πόρου.

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου, 2298023276

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Περάματος: Ομόφωνη απόφαση ΔΣ για κινητοποιήσεις και δικαστικές ενέργειες για αντιμετώπιση των αραιών δρομολογίων στο πορθμείο Πέραμα-Σαλαμίνα

Με  ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, κατά την πρόσφατη  συνεδρίαση του , εξουσιοδότησε τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *