Έφυγε από τη ζωή ο τέως βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Παναγιώτης Κρητικός

Έφυγε από τη ζωή  μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε κλινική του Πειραιά , ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός. Γεννήθηκε το 1937,είχε αναπτύξει αντιδικτατορική δράση επί Χούντας, ενώ διετέλεσε βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΠΑΣΟΚ από το 1977 έως το 2004 και αντιπρόεδρος της Βουλής από το 1981 έως το 2000 (μεταξύ 1993 και 2000, Α΄ αντιπρόεδρος).

Ο Παναγιώτης Κρητικός γεννήθηκε στον Γέρακα Λακωνίας αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Πάντειο. Ανέπτυξε πολιτική δράση ως φοιτητής, στην οργάνωση Νέων Ενώσεων Κέντρου (ΟΝΕΚ) και στη συνέχεια της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας. Συνελήφθη τρεις φορές και τελικά καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη από Έκτακτο Στρατοδικείο της Χούντας, αφού προηγουμένως είχε κρατηθεί στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ το 1974, στην Κεντρική Επιτροπή του οποίου εκλεγόταν επί σειρά ετών, ενώ ήταν βουλευτής  της Β΄Πειραιά από το 1977 έως το 2004.

About kymaeditor

Check Also

Τιμητική η επιλογή Μαρκόπουλου για τον Πειραιά

Η επιλογή από τον Πρωθυπουργό,  του Δημήτρη Μαρκόπουλου στη θέαη του υφυπουργού Οικονομικών και μάλιστα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *