ΕΙΝΑΠ: Kινητοποίηση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» τη Δευτέρα 15/3

Σε νέα κινητοποίηση καλεί η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» τη Δευτέρα 15/5 στη 1μμ στον προαύλιο χώρο.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων για τους λόγους της κινητοποίησης: «Tο Τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία έχει μια ιστορία 30ετίας και πλέον στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι Κέντρο Παιδιατρικής Ανοσολογίας και Κέντρο Αναφοράς για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες για τον Ελλαδικό χώρο. Κάθε παιδί που διαγιγνώσκεται με λευχαιμία, κάθε παιδί που έχει ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος και κάθε παιδί που προχωρά για μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι απαραίτητο να κάνει εξειδικευμένες εξετάσεις στο Τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας.
Το Τμήμα, όμως, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λειτουργίας με κυρίαρχο αυτό της έλλειψης προσωπικού:
Στο Τμήμα θα μείνουν 2 γιατροί μόνο !! και μόνο 2 Βιολόγοι /Βιοχημικοί ! Από τους 8 Τεχνολόγους/ Παρασκευαστές μένουν μόνο 3!Απο 3 νοσηλευτές παραμένει 1 νοσηλεύτρια !!
Λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων και τα εργαστήρια και το κλινικό διαγνωστικό έργο απειλούνται με αναστολή της λειτουργίας τους!! Διάδοχος κατάσταση δεν υπάρχει!».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης επισημαίνει: Πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της στελέχωσης του Τμήματος Ανοσολoγίας – Ιστοσυμβατότητας με άμεσες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού με κατεπείγουσα διαδικασία, δύο γιατρών, ενός Βιολόγου/Χημικού με εμπειρία μοριακών τεχνικών, 2 τεχνολόγων και τουλάχιστον ενός νοσηλευτή. Στεκόμαστε μαζί με τον σύλλογο γονέων παιδιών με ανοσοανεπάρκειες και τον ενιαίο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών ΑμεΑ που καλούν στην κινητοποίηση. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να συμμετέχει στην κινητοποίηση!».

Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, τονίζει ότι: «Χρόνια τώρα οι οικογένειές μας και τα παιδιά μας βιώνουν μια κατάσταση που χειροτερεύει κάθε χρόνο με την υποβάθμιση μια σειράς κρίσιμων τμημάτων του νοσοκομείου και γενικότερα του συνόλου των νοσοκομείων παίδων με την υποχρηματοδότηση, τις μειώσεις προσωπικού, την επιβολή των πολλαπλών εργασιακών σχέσεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του νοσοκομείου.

Να καθυστερούν για μήνες εξετάσεις, θεραπείες, να κάνουμε «αμάν» για ένα ραντεβού. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία για να δούμε τους γιατρούς μας, να πληρώνουμε για εξετάσεις και θεραπείες στον ιδιωτικό τομέα. Καθυστερήσεις, ελλείψεις που καταλήγουν στην υπο-παρακολούθηση, υπο-θεραπεία των παιδιών με κίνδυνο στην ίδια τους τη ζωή. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εξετάσεις και θεραπείες δε γίνονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή των παιδιών μας, επειδή απλά δεν έχουμε να πληρώσουμε».

Πηγή:ert news

About kymaeditor

Check Also

Θεσσαλία: Νεκρός από λεπτοσπείρωση, μολύνθηκε σε πλημμυρισμένη περιοχή – Δύο άτομα νοσηλεύονται με την ίδια ασθένεια

Πενήντα επτά ετών ήταν ο άντρας που έχασε τη ζωή του από λεπτοσπείρωση, στη Θεσσαλία. Πρόκειται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *