Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ημιβυθισμένο Φ/Γ πλοίο στην Ελευσίνα

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χτες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, για εκδήλωση πυρκαγιάς, σε Φ/Γ πλοίο που βρίσκεται ημιβυθισμένο στη περιοχή Νεράκι.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου εντόπισαν εστία φωτιάς, σε μέρος του ναυαγίου που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ανωτέρω στελέχη, με πυροσβεστήρες και άντληση θαλασσινού νερού, προέβησαν στη κατάσβεση της φωτιάς.

Πρωινές ώρες σήμερα, παρατηρήθηκε αναζωπύρωση σε δύο εστίες φωτιάς στο εν λόγω ναυάγιο, με αποτέλεσμα την εκ νέου κατάσβεση από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Παράλληλα, στο σημείο μετέβησαν με το καβοδετικό σκάφος επιφυλακής “MOORING BOAT 4” και δύο στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προς έλεγχο τυχόν αναζωπύρωσης στο εσωτερικό του πλοίου. Μετά από εκ νέου αναζωπύρωση και ενώ στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργούσαν κατάσβεση, διατέθηκε από εγκαταστάσεις ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, το Ρ/Κ Πυροσβεστικό σκάφος ασφαλείας ¨ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΙΙΙ¨, το οποίο κατέφθασε στο σημείο και ξεκίνησε τη ρίψη θαλασσινού νερού, ολοκληρώνοντας έτσι τη κατάσβεση.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, ενώ από το περιστατικό δε προκλήθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

About kymaeditor

Check Also

Το Ε/Γ πλοίο ”ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ 2” δεν προσέγγισε τη Μύκονο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου κατά τον κατάπλου του Ε/Γ πλοίου  ”ΣΟΥΠΕΡ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *