Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας απέκρυπταν ναρκωτικές ουσίες σε συσκευασίες χυμού

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε διακίνηση διάφορων ναρκωτικών ουσιών, στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών το απόγευμα της Παρασκευής, 21 Μαρτίου 2025, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν σε περιοχές της Γλυφάδας και της Βάρης και συνελήφθησαν -3- μέλη της οργάνωσης,  τρεις άνδρες 31 ετών .

Οι τρεις συλληφθέντες, δύο Έλληνες και ένας Αιγύπτιος, διακινούσαν τις ουσίες μέσα σε συσκευασίες χυμών ή λαδιού και διέθεταν τεράστια ναρκοποικιλία προσφέροντας από lsd και κωδεΐνη μέχρι κάνναβη, κοκαΐνη και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (mdma).

Όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιεραρχική δομή και διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, ενώ παράλληλα είχαν δημιουργήσει επαγγελματική υποδομή, εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη στο χρόνο εγκληματική τους δράση, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), διακριβώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν ως μέσο απόκρυψης είτε χάρτινες συσκευασίες χυμών, είτε γυάλινες (λαδιού ή ξυδιού), ανάλογα με το είδος των ναρκωτικών ουσιών που διακινούσαν.

Χαρακτηριστικό της επαγγελματικής υποδομής της οργάνωσης αποτελεί η μεγάλη ποικιλία των ναρκωτικών ουσιών που διακινούσαν, καθώς κατά τις έρευνες βρέθηκαν έντεκα (11) είδη-μορφές ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνη, ροζ κοκαΐνη «TUSI», κατεργασμένη (σοκολάτα) και ακατέργαστη κάνναβη (SKUNK), κεταμίνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (MDMA), LSD σε υγρή μορφή, παραισθησιογόνα μανιτάρια, χασισέλαιο, κωδεΐνη και έλαιο κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

About kymaeditor

Check Also

Σε εξέλιξη πυρκαγιά κοντά στα διόδια Ελευσίνας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *