Εξερράγη ο πύραυλος της SpaceX λίγα λεπτά μετά την εκτόξευσή του


Πύραυλος Starship της SpaceX του Ίλον Μασκ, που εκτελούσε δοκιμαστική πτήση εξερράγη λίγα λεπτά μετά την εκτόξευσή του, αναγκάζοντας δεκάδες πτήσεις αεροπορικών εταιρειών στον εναέριο χώρο πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού να αλλάξουν την πορεία τους προκειμένου να αποφύγουν την πτώση συντριμμιών.

Η ομάδα ελέγχου της αποστολής της SpaceX, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στον ιστότοπό της, έχασε την επαφή με τον πρόσφατα αναβαθμισμένο πύραυλο Starship, που εκτελούσε μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση μεταφοράς δορυφόρων, περίπου οκτώμισι λεπτά μετά την απογείωσή του από τις εγκαταστάσεις πυραύλων στο Νότιο Τέξας στις 12.38 το πρωί της Παρασκευής.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι «εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πίσω τμήμα του σκάφους» — προκαλώντας την έκρηξη ή μια «ταχεία απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση» σύμφωνα με την ορολογία της SpaceX. Τα συντρίμμια έπεσαν «στον Ατλαντικό Ωκεανό εντός των προκαθορισμένων περιοχών κινδύνου», σημείωσε η εταιρεία.

About kymaeditor

Check Also

Αυτό είναι το κορυφαίο αεροδρόμιο του κόσμου για το 2025 -Μετατρέπει την αναμονή σε απόλαυση

Aξιοποιώντας τις ετήσιες αξιολογήσεις επιβατών, δημοσιεύθηκε η λίστα με τα 100 κορυφαία αεροδρόμια του κόσμου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *