Έλεγχος της επιθεώρησης εργασίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μετά το ατύχημα

Συνεχίζεται η διερεύνηση ευθυνών για τις συνθήκες που οδήγησαν σε ατύχημα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όταν στις 28/11 κατέρρευσε μέρος της σκηνής και τραυματίστηκαν μαθητές.

Σε κοινή τους ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), το Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου και το Σωματείο Τεχνικών Απασχολουμένων σε ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις, αναφέρουν ότι την Τετάρτη 30/11 έγινε έλεγχος της επιθεώρησης εργασίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Όπως αναφέρουν: «Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Πειραιά με την παρουσία μας. Ο έλεγχος διήρκησε από τις 10:00 έως τις 12:30. Στο Δελτίο Ελέγχου που εκδόθηκε, αποτυπώθηκαν τα προβλήματα σε δύο κατηγορίες α) τα άμεσα και επείγοντα που σχετίζονται με την επαναλειτουργία της σκηνής και β) παρατηρήσεις οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν.

Α. Επείγοντα

– Να προσκομισθεί η Μελέτη της πρόσθετης κατασκευής κάλυψης στο μπροστινό μέρος της σκηνής.

– Να αποκατασταθούν ο φωτισμός ασφαλείας και η σήμανση.

– Να διευθετηθούν, να απομακρυνθούν περιττά σκηνικά και βοηθητικά αντικείμενα από τη σκηνή.

Β. Στις γενικότερες παρατηρήσεις καταγράφηκαν τεχνικά ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν και διοικητικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα βιβλία συντήρησης, πιστοποίησης καλής λειτουργίας, υποδείξεων του ιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας καθώς και διευθέτησης του χώρου της πλατείας, τα οποία πρέπει να προσκομιστούν όπως η γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου.

Η υγειά και η ασφάλεια των χώρων εργασίας είναι αδιαπραγμάτευτα».

Πηγή: ert news

About kymaeditor

Check Also

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ._

Πραγματοποιήθηκε χθες  η τελετή ορκωμοσίας είκοσι (20) Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εκπαιδευτικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *