Εμπορική έκθεση Aegina Fistiki Fest 15-18 Σεπτεμβρίου 2023

Το Aegina Fistiki Fest, η μεγαλύτερη εμπορική  και πολιτιστική έκθεση του Σαρωνικού, είνια σε εξέλιξη  για άλλη μια χρονιά, από τις 07 Αυγούστου μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου του 2023 στην Αίγινα.

Έμπνευση και αφετηρία της διοργάνωσης αποτέλεσε και αποτελεί το περίφημο αιγινίτικο φιστίκι, το μοναδικό ΠΟΠ προϊόν του νησιού, του οποίου η παραγωγή έβαινε μειούμενη λόγω της ταχύτατης ανοικοδόμησης. Το φεστιβάλ έχει σκοπό την ανάδειξη του φιστικιού ως προϊόν και πρώτη ύλη πολλαπλών εδεσμάτων, την διασφάλιση της γνησιότητας του και την προαγωγή των καλών πρακτικών καλλιέργειας αυτού.

Η εμπορική έκθεση φυστικιού που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-18 Σεπτεμβρίου, αποτελεί το κύριο γεγονός του Aegina Fistiki Fest. Οι φυστικοπαραγωγοί του νησιού διαθέτουν απ΄ ευθείας τα προϊόντα τους, ενώ ο φημισμένος καρπός της Αίγινας πρωταγωνιστεί σε πλήθος γλυκών ή αλμυρών γεύσεων πρωτότυπων προϊόντων που διατίθενται στα διάφορα περίπτερα. Την τιμητική τους έχουν και τα άλλα προϊόντα του νησιού, το μέλι, το λάδι, τα εξαιρετικά γαλακτοκομικά. Σε κάποια περίπτερα υπάρχουν επίσης κεραμικά και άλλα χειροτεχνικά προϊόντα του τόπου.

Μια σύντομη απόδραση στην Αίγινα σε συνδυασμό με το φεστιβάλ, αποτελούν τη τέλεια ευκαιρία για να εξερευνήσεις το νησί σε όλες τις πτυχές του.

About kymaeditor

Check Also

Η Γλυφάδα αποκτά Δημοτικό Γηροκομείο στο χώρο του πρώην αεροδρομίου

Μια στέγη αγάπης και φροντίδας, ένα δημιούργημα άρτιας κατασκευής και υψηλών προδιαγραφών που απευθύνεται στους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *