Επαναλειτουργεί η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, άρχισε επίσημα χθες, με μια σεμνή τελετή, να επαναλειτουργεί στο ανακαινισμένο και ενεργειακά αναβαθμισμένο κτήριο, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 22.

 

 

Αναβαθμισμένη ενεργειακά, με μεγάλες παρεμβάσεις  επί του κτιριακού κελύφους όπως η προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης, η αντικατάσταση  των παλαιών  κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, η ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων,  η εγκατάσταση μονάδων  παραγωγής  θέρμανσης και ψύξης  υψηλής απόδοσης, η αναβάθμιση των συστημάτων φυσικού / τεχνητού φωτισμού και η  εγκατάσταση συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης, εναρμονίζεται απόλυτα με τις σύγχρονες πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη  έχει εμπλουτιστεί με νέα βιβλία, λειτουργεί πλέον με νέο ηλεκτρονικό κατάλογο, νέα τμήματα και υπηρεσίες. Ήδη δεκάδες βιβλιόφιλοι επισκέπτονται καθημερινά τη Βιβλιοθήκη, και απολαμβάνουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της στο νέο αναβαθμισμένο περιβάλλον: δανειστική βιβλιοθήκη, 2 χώροι ανάγνωσης (στο ισόγειο και στον τρίτο όροφο), παιδικό τμήμα, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Για τους ερευνητές είναι διαθέσιμες οι ειδικές συλλογές: τα παλαίτυπα, τα χειρόγραφα,  το αρχείο περιοδικού και  ημερήσιου Τύπου, η συλλογή των Χαρτών.

 

Στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά, που φιλοξενείται στον ιστότοπό της «Πύλης για τον Πολιτισμό» www.culture.piraeus.gr, μπορείτε να αναζητήσετε χρηστικές πληροφορίες για χιλιάδες τίτλους βιβλίων, αλλά και τις δράσεις  που πραγματοποιούνται στην Βιβλιοθήκη.

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά εξυπηρετεί το κοινό  Δευτέρα,  Τρίτη Τετάρτη και Παρασκευή από τις 8:30 έως τις 14:30 και  την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 19:00.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Ο Πειραιάς υποδέχεται το Run Greece Πειραιάς 2024

Ο Πειραιάς υποδέχεται το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 19:00, το Run Greece Πειραιάς 2024, έναν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *