Επεκτείνεται το καινοτόμο πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά “Κάνθαρος”

 

O Κάνθαρος, η πρωτοποριακή υπηρεσία Ανακύκλωσης με το διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή, μετά την επιτυχημένη εφαρμογή της στην περιοχή της Καστέλλας, έρχεται από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις γειτονιές του Νέου Φαλήρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Καστέλλας συμμετέχουν 827 νοικοκυριά με αποτέλεσμα την αποκομιδή 28 τόνων ανακυκλώσιμου υλικού. Στόχος είναι ακόμη περισσότερα νοικοκυριά του Δήμου Πειραιά, να συμμετέχουν στο πρόγραμμα καταγραφής και επιβράβευσης της ανακύκλωσης.

Ήδη,  βρίσκονται σε εξέλιξη οι κατ’ οίκον εγγραφές νοικοκυριών από ειδικά συνεργεία του Δήμου Πειραιά στην περιοχή του Νέου Φαλήρου.

Ο «Κάνθαρος» βασίζεται στη λογική: «όσο ανακυκλώνεις κερδίζεις». Με τη βοήθεια της τεχνολογίας καταμετράται η ποσότητα οικιακών απορριμμάτων που ανακυκλώνει κάθε νοικοκυριό και αναλόγως θα επιβραβεύεται με εκπτωτικά κουπόνια από επιχειρήσεις της πόλης μας.

Στόχος του προγράμματος είναι η σταδιακή αύξηση της ποσότητας και της καθαρότητας των ανακυκλώσιμων υλικών και της ταυτοποίησης όσων ανακυκλώνουν περισσότερο, με περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για το κάθε νοικοκυριό και τον Δήμο του Πειραιά.

 

Πληροφορίες για το πρόγραμμα «Κάνθαρος»

Η ανακύκλωση θα γίνεται από κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά και όχι στους μπλε κάδους. O Δήμος Πειραιά διανείμει αυτοκόλλητες ετικέτες με ξεχωριστά χρώματα αναφοράς, για να συγκεντρώνουν πλέον όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά (τα οποία, θα πρέπει να διαχωρίζονται αντίστοιχα σε διαφορετικές συσκευασίες, π.χ. χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο) και αφού κολλήσετε πάνω σε κάθε σακούλα την αντίστοιχη ετικέτα με το χρώμα αναφοράς, θα τις τοποθετείτε στο πεζοδρόμιο έξω από την οικία σας σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας και όσο το δυνατό χρονικά κοντά στην αντίστοιχα, προκαθορισμένη ζώνη ώρας. Το ειδικό όχημα ανακύκλωσης θα περνάει από τη γειτονιά σας και θα συλλέγει πόρτα – πόρτα τις σακούλες σας με τα αντίστοιχα υλικά κάθε Τρίτη και Παρασκευή, μετά τις 8:30 το βράδυ.

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα 2144054621-3, 2132022381-2 ή στη γραμμή εξυπηρέτησης δημότη για θέματα καθαριότητας 15110.

Μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα, κάνοντας «ΕΓΓΡΑΦΗ», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.e-kantharos.gr

About kymaeditor

Check Also

Ο Πειραιάς υποδέχεται το Run Greece Πειραιάς 2024

Ο Πειραιάς υποδέχεται το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 19:00, το Run Greece Πειραιάς 2024, έναν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *