Φωτό:Zarpanews

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη.

Κατολισθήσεις που καθιστούν δυσχερή και σε πολλά σημεία επικίνδυνη την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο του βορείου τμήματος της Κρήτης είναι μερικά από τα προβλήματα που έχει προκαλέσει από τα ξημερώματα η ισχυρή βροχόπτωση.

Στο ύψος της Παναγιάς της Χαρακιανής, από Ρέθυμνο προς Ηράκλειο, έχουν πέσει βράχια, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, που όμως αποκαταστάθηκε μετά από ώρα. Χώματα και λάσπες σε μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου αποτελούν κίνδυνο για τους οδηγούς.

Η ένταση της βροχής είναι τόσο μεγάλη που το τελευταίο 24ωρο έχει προκαλέσει προβλήματα και σε αγροτικούς δρόμους, κυρίως της δυτικής Κρήτης.

Ωστόσο, στα ορεινά του νομού Ρεθύμνου, στις περιοχές Ανώγεια και Μυλοπόταμο, η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς η βροχόπτωση ήταν ελάχιστη τα τελευταία δύο 24ωρα.

Προβλήματα στον δήμο Πλατανιά

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο δήμος Πλατανιά Χανίων, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που πλήττει ακατάπαυστα κυρίως, το παραλιακό μέτωπο.

Δρόμοι πλημμυρισμένοι, φρεάτια μη ικανά να απορροφήσουν τον όγκο των νερών της βροχής και πολίτες που διαμαρτύρονται για την κατάσταση, είναι η εικόνα στην περιοχή.

«Ήδη, έχουν αναφερθεί ζημιές σε ξενοδοχεία με πλημμυρισμένα υπόγεια, σε καταστήματα, ενώ λόγω ανεμοστρόβιλου υπήρξαν καταστροφές σε πέργκολες και σκεπές. Έδωσα εντολή να κλείσουν τα σχολεία και οι μαθητές να μεταφερθούν στα σπίτια τους με ασφάλεια, ενώ για αύριο όλα τα σχολικά μας συγκροτήματα θα παραμείνουν κλειστά», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης.

Γίνεται καθαρισμός όλων των ρεμάτων και φρεατίων, ενώ μηχανήματα σπάνε τοιχία, ώστε να υπάρχει έξοδος των νερών προς τη θάλασσα. «Η ένταση της βροχής είναι αμείωτη. «Προβληματιζόμαστε, δίνουμε τον αγώνα μας, αλλά το καιρικό αυτό φαινόμενο είναι ένας ισχυρός αντίπαλος», επεσήμανε ο κ. Μαλανδράκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Κυκλοφοριακό χάος στη Λ. Σχιστού

Κυκλοφοριακό χάος και ουρά χιλιομέτρων εδώ και μια ώρα στην έξοδο της Λ.Σχιστού προς ΕΟ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen + 15 =