Φωτό αρχείου

Ερωτήσεις Ν. Μανωλάκου προς τους αρμόδιους υπουργούς για τις ιχθυοκαλλιέργειες στον Πόρο

Με δύο καίριες ερωτήσεις που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα και τον Υπουργό Τουρισμού Β. Κικίλια, ενισχύει τον αγώνα του Πόρου και των παράκτιων κοινωνιών του Σαρωνικού κατά της βίαιης ιχθυο-βιομηχανοποίησής τους, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων της Ν.Δ. Νίκος Μανωλάκος. Ο κ. Μανωλάκος, παραθέτει στους δύο Υπουργούς τα επίσημα στοιχεία που αποκάλυψε πρόσφατα ο Δήμος Πόρου αναφορικά με την αύξηση των στρεμμάτων (κατά 32 φορές) και της παραγωγής (κατά 8 φορές) ιχθυοκαλλιέργειας στον Σαρωνικό με την επικείμενη ίδρυση 5 βιομηχανικών Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) και θέτει τις εύλογες ερωτήσεις στις οποίες είναι πλέον υποχρεωμένοι να απαντήσουν οι δύο Υπουργοί.

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος: «Προτίθεστε να επιμείνετε σε έναν σχεδιασμό ο οποίος θα μολύνει ανεπανόρθωτα την θάλασσα, θα ανατρέψει κάθε προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης των νησιών του Σαρωνικού και έρχεται σε αντίθεση με την βούληση των τοπικών κοινωνιών;»

Προς τον Υπουργό Τουρισμού: «Θα ασκήσετε την γνωμοδοτική σας αρμοδιότητα προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες των νησιών του Αργοσαρωνικού, με καθαρότητα και σαφήνεια, κατά πόσον το Υπουργείο σας συμφωνεί με την σχεδιαζόμενη βίαιη βιομηχανοποίηση της περιοχής τους;»

‘Οι ενέργειες Μανωλάκου δείχνουν τις δυνατότητες που έχουν οι βουλευτές μας για να ενισχύσουν έμπρακτα τον αγώνα του Πόρου κατά της ιχθυο- βιομηχανοποίησης. Αν οι υπόλοιποι βουλευτές και η Περιφερειακή Αρχή τηρήσουν αντίστοιχη στάση για το συγκεκριμένο θέμα απέναντι στην Κυβέρνηση, η τελευταία θα αναγκαστεί να επανεξετάσει τον σχεδιασμό. Και αν ο σχεδιασμός βρίσκεται σήμερα στο τελικό του στάδιο, είναι ακριβώς επειδή διαχρονικά οι αιρετοί μας εκπρόσωποι δεν είχαν μια τέτοια στάση. Πλέον, περιμένουμε από όλους να δείξουν εμπράκτως σε ποιο στρατόπεδο βρίσκονται στον αγώνα ζωής ή θανάτου που δίνει το νησί μας’ αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος Πόρου

About kymaeditor

Check Also

Η Νάξος ανάμεσα στους 5 ιδανικούς προορισμούς του κόσμου για ιστιοσανίδα

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων στη λίστα που ανακοίνωσε ο ιστότοπος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *